Matchreferat

Malmhaug KFUM - IK SödraDal 3-7 (0-2,0-3,3-2)

 

På jakt efter vår femte raka seger åkte vi till Kulladals Sporthall för ett nytt Skånederby, nu mot Malmhaug KFUM. Ett KFUM som senast kom från en storvinst mot Husqvarna med 9-1. Det ryktades om mycket folk på läktaren, och en vinst från vår sida skulle föra upp oss till en andraplats i tabellen, så det var inte svårt att hitta tändvätska till denna matchen!

 

Matchen började lite böljande med ett par anfall åt båda hållen. Mitt i ett KFUM-anfall jobbar Ida starkt åt sig bollen och trampar snabbt förbi ett par Malmöspelare på kanten och spelar sen snyggt över bollen till Mika som trycker in matchens första mål efter 3.37. Vi fortsätter sen att ha ett massivt tryck på motståndarnas planhalva. Med bra passningsspel och snygga anfallskombinationer har vi många riktigt heta chanser, och hade det inte varit för en duktig Karolina Lilja i KFUMs mål så hade vi haft några fler bollars ledning. Nästa mål kommer inte förrän 19.23 då "vår" Lilja spelar in bollen till Sagen som trycker in den i kassen.

 

I början av andra perioden är det lite ställningskrig, KFUM pressar nu högre upp i banan och stressar våra uppspel. Men våra backar sköter det bra och vi kan utöka ledningen efter 10.09, efter ett snyggt anfall där Fanny är sist på bollen. Några minuter senare så trycker Lilja in 0-4 på egen hand, och tätt där efter skriver Friberg in sig i protokollet efter ett riktigt mönsteranfall som startade redan nere från målvakt och sen klapp klapp-spel upp över hela banan. Som taget ur instruktionsboken! Det sista som händer i perioden är att Lotta drar på sig en utvisning, 2 min för upprepade förseelser.

 

Så tredje perioden börjar med boxplay, och detta fixar vi precis som vanligt, helt galant. Efter någon minut som fulltaliga skjuter Mika in sitt andra mål för kvällen, efter en riktig smörpass från Rosén. Vi trycker sen på bra igen, bland annat så har Lotta ett skott i stolpen, och om jag inte minns helt fel så hade vi en ribbträff också. Sen var det dax för en ny utvisning, men nu på en KFUM-tjej. Vi beslutar att ta in en extra spelare och lämna målet tomt, men sen är vi inte riktigt på tå och Malmös Therese Nilsson kan enkelt rulla in 1-6. Härefter blir det lite rörigt och stressigt från vår sida, i takt med att KFUM öser på allt mer. Efter ett skott i ribban och några halvfarliga chanser emot oss, tar vi en timeout för att lugna ner och ta tag i spelet igen. Detta hjälpte, vi har bland annat ett flertal frilägen som antingen gick strax över eller räddades av målvakten. 14.56, efter en snygg genomskärare av Engan, och sen en ännu snyggare kroppsfint av Hanna, utökar Hanna ledningen till 1-7. KFUM hinner sen göra ytterligare ett mål under speltid, och sen även ett efter (!). Matchuret har redan tickat iväg men då ingen signal kom från sekretariatet så godkänner domarna märkligt nog målet! Klockan stod på 19.59 när Malmö får tag i bollen, sen fintas två spelare bort och sen skjuts bollen i mål. Vilket ju känns ytterst omöjligt att hinna med på en sekund...

 

Så lite sura miner efter matchen, men det är bara att glömma och gå vidare. Vi gör en bra match, med härlig fart under fötterna och snygga anfall. Och inte att glömma, ett mycket bra försvarsspel! Det är många i laget som presterar bra, men jag måste ge ett litet extra plus till 15-åriga Ida Sundberg. Hon gick ner från sin forwardsplats då två ordinarie backar fattades, och det gjorde hon med bravur! Riktigt roligt att se. Nu är vi spellediga nästa helg, och då är det bara att vila upp sig för ett tufft möte helgen efter, för den 14:e kommer serieledande Olofström på besök till Lunds Idrottshall. Matchstart: 16.00. Missa inte det!

 

#1 Sandra Heingard



segast.se

Bättre sen än aldrig som man säger. Vi vann derbyt mot KFUM/Malmhaug med 3-7. Mer om matchen kommer Tjoffsan skriva om när hon kommer till skott.

Övriga resultat:
Jönköping-Husqvarna 9-0
Warberg-Engelholm 5-4
FBC Göteborg-IBF Göteborg 4-5
Olofström-Stanstad 11-7


Matchbilder!









Bakom kameran: Jens


Inför KFUM Malmhaug - SödraDal

 

På torsdag är det dags för ännu ett derby då IK Dam åker till Malmö för att försöka hämta hem tre nya poäng. Nybildade KFUM Malmhaug (sammanslagning mellan KFUM Malmö och Malmhaug/Öresund) inledde serien starkt genom att bortaslå Stanstad i ett rafflande derby. Därefter har det gått tyngre med fyra raka förluster, men senast mot Husqvarna blev det vinst igen vilket säkert inger nytt självförtroende. SödraDal däremot tog sin fjärde raka seger då välspelande Warberg besegrades med 4-1.

 

Johan svarade på några frågor inför derbyt

 

Tankar om vinsten mot Warberg senast?

Tycker att vi gör en riktigt bra andra halva av matchen. Bra försvarsspel i kombination med en riktigt bra målvakt gör att vi kan vinna matchen.

Derby på torsdag, vad har du för tankar inför matchen?

Ett derby är alltid kul. Vi mötte Malmö under försäsongen, 4-4, så vi har revansch att kräva.  Malmö slog Husqvarna stort senast så de är på G. 

Hur ser läget ut i truppen?

Sanna är på utlandsresa med jobbet. I övrigt verkar vi kunna ställa upp med fullt manskap.

Vad ska vi göra för att vinna mot Malmö på torsdag och hur tror du matchen slutar?

Vi ska vinna över Malmö på grundkapacitet och rutin. Men det gäller att vi är lika taggade som vanligt om vi ska få med oss 3 poäng. Fortsatt bra fart i anfallsspelet och tufft försvarsspel. Matchen slutar 6-3 till oss!!!

Matchen spelas i Kulladals Sporthall, kl. 19.30.

 


Matchreferat

IK SödraDal – Warberg IC 4-1 (1-1, 2-0, 1-0)

Warberg kommer till mötet mot oss med endast tre poäng och har därför parkerat i serietabellens nedre del – en placering som inte stämmer överens med deras kapacitet. Vi kommer till matchen med tre segrar i bagaget på jakt efter ytterligare tre poäng.

Matchuret har precis passerat två minuter när Fanny Persson ger oss en smakstart på matchen. Efter målet fortsätter vi att spela piggt och vi rör om i Warbergs försvar med ett par snabba omställningar.  Matchen står och väger och båda lagen skapar chanser.
I mitten av den inledande perioden vänder Warberg snabbt spelet efter att ha brutit ett uppspel från vår sida och ett olyckligt byte gör att gästernas Camilla Halldén kan rinna igenom och sätta dit kvitteringen. Strax efter målet drabbas vi av en utvisning när Charlotte Sagen åker ut för otillåtet slag. Ännu en gång visar vi upp en bra och tät box och Warberg går lottlösa ur det numerära överläget. 1-1 står sig perioden ut utan att vi egentligen kommit upp i normal standard.

Andra perioden är segstartad från vår sida och vi har svårt att etablera vårt spel. Warberg tar för en stund över och har ett par lägen där Erika Lundh i målet bjuder på några fina räddningar. Vi får till slut ordning på vårt spel och efter halva mittenperioden är vi med i matchen igen. Det viktiga 2-1-målet kommer strax därefter när Anette Hansson kallt placerar in bollen bakom gästernas målvakt. Vi fortsätter att ånga på och vi får utdelning när Erika i målet hittar Cecilia Palvén med ett långt utkast. Fri med målvakten gör Palvén inget misstag och ser till att sätta dit 3-1. Strax innan periodpausen åker Lotta Mansfield ut för hårt spel.

Till följd av Lottas utvisning inleder vi sista perioden i boxplay där vi återigen ser till att hålla tätt. Strax efter att vi blir fulltaliga är Anette ännu en gång framme och skriver in sig i målprotokollet efter att ha snyggt stänkt dit 4-1. Med vårt tremåls-överläge vågar vi hålla i bollen och spela ut mer. Vi har ytterligare något läge att dryga ut vår ledning men slutresultatet skrivs till 4-1.

Matchen mot Warberg var vår fjärde raka seger och vi visar att vi hör hemma i toppen av tabellen. Nu hoppas vi att vår segersvit håller i sig till nästa match mot KFUM Malmö på torsdag.

/ #17 Jonna Wivel


Vi vann!

Idag lyckades vi besegra Warberg med 4-1. Ibf Göteborg tog sig an seriefavoriterna Olofström och tyvärr fick de se sig besegrade med 5-7.

Imorgon väntar två skånematcher, Stanstad-Jönköping och Engelholm-FBC Göteborg. Kfum/Malmhaug möter Husqvarna fast på bortaplan.

Men gött mos idag tjejer! Riktigt bra!


Jenny Friberg - Veckans Profil

Denna vecka vill Fyskaka presentera SödraDal-profilen Jenny Friberg. Jenny har med sitt SödraDal-hjärta alltid varit klubben trogen och har även haft framgångsrik tränarkarriär i SD. Jenny har även hon representerat Skånelaget fyra gånger och hon har med sitt säkra försvarsspel och sitt vassa skott varit en självklar center i SD. Säsongen 06/07 drog Jenny tyvärr på sig en korsbandsskada men har kommit tillbaks starkare och bättre. Då hon hade pluggat innebandyteori i 1år har hon även fått gå ner och agera back som hon har gjort med bravur.




Namn:
Jenny Friberg
Ålder: 22
Position: Center
Smeknamn: Fribbe
Säsonger i SD: 7:e
Moderklubb: Södra Sandby IBF
Bästa Robinsonvinnare genom tiderna: Vem har vunnit?
Bästa film att se på bussen: Remember The Titans

Vem i laget skulle inte du vilja att din bror dejtar: Fanny Persson
Vem i laget har finast träningskläder: Sanna Finnbäck (speciellt vinnare av småmålströjan)
Vem i laget vinner utvisningsligan säsong 09/10: Johanna Cragnell
Vem i laget vinner poängligan säsong 09/10: Mika Persson
Vem i laget tycker du är bäst på dojjboll? Linda Assmundsson
Vem i laget tycker du är bäst på att fylla vattenflaskor? Anette Hansson

På en skala från 1-5, hur bra anser du dig vara på... (1 är svalt och 5 är skållhett)
...äta mat 4
...laga mat 4
...dansa 2
...sjunga 0
...diska 4
...stryka 3
...köra bil 4
...guitar hero 2

5 snabba frågor
KFUM - Stanstad
Snygg assist - Fult mål
Powerplay - Boxplay
Långt fram i bussen - Långt bak i bussen
Dojjboll – Doppboll


Bilder från gårdagens träning

Engan & LidlVems rumpa?Hanna känner och klämmer
Sagel!FribbeMika, hon kan hon!
SysterJohan går igenom en övningFull fart på MikaHanna vs Hanna
FrislagsvariantLundhen!Rosen drar på

Liiir!Cragnell nätar
Rosa lagetPrisutdelning!

Och sen fick vi reda på vinnarna på Sagen & Liljas tävling i söndes;

Hanna Engkvist och Anette Hansson

Engan och Nettan!


Bakom kameran: #1 Sandra Heingard



Gissa vems studenskylt!



Vem i laget är vem?






Årsmöte

Ville bara påminna alla om att det är årsmöte för SödraDal på onsdag 21/10 19.00 i Nyvångsskolans Aula.

Kom dit och va med och bestäm SödraDals framtid!

Matchreferat

Jönköping-SödraDal 4-7 (1-3, 1-3, 2-1)

06.15 ringde min klocka och det var faktiskt inte så svårt att gå upp, då det var dags för säsongens första riktiga bortamatch då vi skulle åka genom de småländska skogarna för att möta Jönköping. Hör och häpna så hade vi samling kl 07.00 och då lämnade faktiskt bussen Statoil, första gången i SödraDals historia att alla var i tid. Så med en liten buss styrde vi kosan mot Örkelljunga där vi skulle hämta upp de i laget som kommer från staden som gud glömde, Hässleholm.

Bussresan var lugn och tyvärr blev det ingen film i bussen då något kiosk hade tagit itu dvdn dagen innan menmen. Väl framme blev vi fint bemötta av Carlberg och Sagel som hade tagit sig till Jönköping via sina familjer och nu var laget helt igen! Jönköping visade sig vara en riktigt trevlig stad. I det fina vädret  fick vi bla se skolan där Amy Diamonds lillasyster går och mycket annat fint. Vårt omklädningsrum kändes lite som ett hotell med värsta high tech-nycklen och doften var helt rätt också. Efter detta kunde det ju bara bli en bra uppvärmning och en bra match.

Matchen startade i ett rasande tempo och redan i den första spelminuten fick Sagel en ordentlig tryckare och det var dags för pp. Efter 35 sekunder i pp tyckte Fanny att det räckte och hängde dit den efter en assist från målvakten Sandra. Jubel bröt ut från bänken och från läktaren hördes klappningar från Sagels och Linda C släkt och Mikas kompis. Palven ville inte var sämre än sin anfallskompis och hon behövde bara 5 sekunder för att stänka in 2-0. Vi fortsatte att trycka på och spela som aldrig förr och efter ett snygg inspel av Lilja kunde Nettan hänga in vår 3e boll för dagen. Jönköping tog en välbehövlig time out och spelade upp sig, de visade ingen respekt utan de gick ut och tog för sig och med 4 minuter kvar reducerade dem till 3-1.

Andra perioden började något rörigare då Jönköping spelade upp sig ännu ett snäpp och när det kom till Hawaiispel så var de helt klart det bättre laget. Men vi lyckades hålla undan och 8.13 gör Rosen mål på en assist från undertecknad. Jönköping med sina unga och oförstörda spelare som the Boss uttryckte sig gav inte upp utan tryckte in 4-2 i 12e spelminuten. Jag vet inte om Cragnell tyckte det var nog eller om det var dags för en back att göra mål men hon gav sig av på en av sina kända "rajder" och utökade vår ledning till 5-2. Med ungefär en halvminut kvar ville inte Engan vara sämre utan stänkte dit 6-2 med det hårdaste skottet för dagen och assisten signerades Ida som gjorde sitt första div 1 poäng.

Instruktionerna för tredje var glasklara jag hörde bara inte dem men att de skulle pressa högt och vara tvungna att göra något behöver man inte vara Einstein för att förstå. Som vanligt vid en sådan ledning vi hade så går man lite på halvfart och de sprang på. Det gav resultat och 10.36 kunde de sätta deras 3e målet för dagen. Jönköping hade ett par farliga chanser till som en inneribba och någon stolpe, men stolparna var på vår sida idag. Med 5 minuter kvar av matchen vill Täby också göra mål och sköt in vårt 7e mål för dagen efter en passning av Cragnell. Jönköping lyckades få in en boll till men närmare än 7-4 kom de inte. Vi kunde hålla undan och 3 sköna poäng fick följa med i bussen hem.

Eftersom jag är lite mesig så tycker jag att dagens plus går till kollektivet då alla kämpade och stod upp för varandra. Vi visar idag att vi kan göra mål om bara vi skjuter och på 7 mål är det 7 olika målskyttar och det tyder på en jämn och bra trupp!

Nästa helg kommer de nygamla i serien Warberg på besök. Warberg har öppnat sådär bra med de har mött svåra lag och i denna omgången slog de Stanstad med 9-5 så det kommer bli i tuff match på lördag.

24/10 Kl 16.00 Lunds Idrottshall

Då ses vi!

#21 Lotta Mansfield

3 härliga poäng!

Idag vann vi med 7-4 och det smakade bra! Referat kommer inom kort när Lotta får tummen ur.

Övriga resultat i serien:
Warberg-Stanstad 9-5
Husqvarna-Engelholm 2-8
KFUM Malmö-Ibf Göteborg 7-10
Olofström-Fbc Göteborg 9-5


Hej mitt namn är Chåmpe!

För er som inte känner mig har jag varit Lottas kanin i 2 1/2 år som jag också fyllde nyligen, grattis till mig! Nu ska jag flytta till landet där det växer massa maskrosblad och annat gott! Så om Lotta är ledsen på söndag så ge henne en extra kram och glöm inte att krossa Jönköping!



Puss å hej /Chåmpe

Erika Lundh - Veckans Profil

Näst ut är en något försenad veckans profil men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Erika är en talang som har utvecklats och frodats i IBK Dalby/SSIBF för att sedan ta steget upp i damlaget i SödraDal när klubbarna slogs ihop 2003. Erika har representerat Skånelaget fyra gånger och fått med sig ett brons hem och i flera år har hon varit den som spikat igen och avgjort många matcher med sitt briljanta målvaktspel. Erika är lite av en straffspecialist då hon i Gothia tog sitt lag till final och guld genom att rädda 19 av 22 straffar.




Namn: Erika Lundh
Ålder: 19
Position: Målvakt
Smeknamn: Lundhen Bois
Säsonger i SD: 7:e
Moderklubb: IBK Dalby
Bästa Robinsonvinnare genom tiderna: Ingen
Bästa film att se på bussen: Remember The Titans

Vem i laget skulle inte du vilja att din bror dejtar: Ida Sundberg
Vem i laget har finast träningskläder: Sanna Finnbäck
Vem i laget vinner utvisningsligan säsong 09/10: Johanna Cragnell
Vem i laget vinner poängligan säsong 09/10: Emma Rosén
Vem i laget tycker du är bäst på dojjboll? Linda Assmundsson
Vem i laget tycker du är bäst på att fylla vattenflaskor? Anette Hansson

På en skala från 1-5, hur bra anser du dig vara på... (1 är svalt och 5 är skållhett)
...äta mat 3
...laga mat 2
...dansa 0
...sjunga 0
...diska 3
...stryka 0
...köra bil 5
...guitar hero 3

5 snabba frågor
KFUM - Stanstad
Snygg assist
- Fult mål
Powerplay - Boxplay
Långt fram i bussen - Långt bak i bussen
Dojjboll – Doppboll


Matchreferat

 

IK SödraDal – Husqvarna: 10-1 (2-0, 5-1, 3-0)

I årets andra hemmamatch stod Husqvarna för motståndet och vi var väl medvetna om att de inte hade rosat marknaden i inledningen av säsongen. Men med erfarenheter av att vi brukar ha svårt mot lite sämre lag så bestämde vi oss för att inte underskatta dem, vilket vi sedan inte gjorde  - skulle det visa sig…

Vi lade in högsta växeln direkt i första perioden med flera farliga målchanser, men första målet dröjde lite tills Fribbe stänkte in bollen i bortre krysset 03.39 i matchen. Vårt spelövertag fortsätter sedan perioden igenom med många skott på mål men 2-0-målet dröjer. Husqvarna som började matchen med fullplanspress ser allt tröttare ut och välförtjänt utökar vi ledningen i den femtonde minuten.

Andra perioden börjar bra genom ett tidigt mål signerat Fribbe. Några minuter efter hittar även Palvén målet och Husqvarna ser lite uppgivna ut. 08.43 in i perioden görs matchens snyggaste mål då Lotta vänder bort två motspelare och placerar bollen snyggt i krysset. 6-0 och 7-0 kommer strax därefter genom Rosén respektive Palvén. Tyvärr lyckas Husqvarna spräcka vår nolla då vi tappar fokus i försvarsspelet. Vi vinner andra perioden med 5-1 med en skottstatistik på 25-1 som talar sitt tydliga språk.

Även tredje perioden präglas av ett massivt spelövertag från vår sida men vi har lite svårare att komma till avslut. Efter ca 8 minuter gör Fribbe sitt tredje mål för dagen och strax efter det får vi en chans att utnyttja vårt powerplay som knappt hinner börja förrän Mika tar köksvägen och gör 9-1. Ca 3 minuter kvar gör Nettan mål efter en tilltrasslad situation framför Husqvarnamålet. Mycket mer än så sker inte i matchen utan vi gör det vi ska och vinner, och framförallt så lyckas vi göra många mål.
/#16 Emma Rosén

Ingen fick passera ostört!


   

   


Att öva på inför lördagens lagfest

Tips från Linda C...


Pink Ladies

I videoklippet nedan kan man se (och höra) godbitarna från tisdagens småmålsturnering...



Turneringen bjöd på allt man kan önska sig: bländande spel, vackra mål/självmål och hårda dueller. Pink Ladies drog det längsta strået och vann på ett övertygande sätt. T-Birds och Green Peas fick nöja sig med en andra- respektive tredjeplacering...



Pink Ladies (bilden) var mycket glada över sin insats:

Hur känns det? Det känns rosa, helt enkelt!
Kan det bli mycket bättre än såhär? Nej. Det är så rosa som det kan bli!
Vad är ert nästa mål? SM-guld, Globen 2010.
Om ni hade fått värva en spelare från något av de andra lagen, vem skulle det bli och varför? Ida, Christians dotter. Ett självklart val pga av de rosa byxorna.
Hur har vägen till framgång sett ut för er? Vi har kört mental träning där vi har svävat på rosa moln...
Hur kom ni på ert fräcka lagnamn? Namnet kom till oss, MPH=Miles Per Hour aka Pink Ladies...


Ett stort GRATTIS till vinnarna och bra kämpat alla andra, även om det inte räckte hela vägen denna gången...


Helgens derby i bilder!

           

                          

      

                        

                                       
                

                                      


Matchreferat

 

IK Stanstad-IK SödraDal 3-4 (0-0, 0-1, 3-3)

I årets tredje match stod Stanstad för motståndet och det var dags för andra derbyt på fyra matcher… eller hur var det nu, sex derby o tredje matchen! Redan på förhand vara alla fullt medvetna om att det skulle bli en tuff kamp, precis som alltid mot Stanstad. Och detta blev inte något undantag.

Redan på uppvärmningen kändes det att det var hög stämning och folk peppade igång varandra. Tyvärr hade vi inför dagen drabbats av ett par bortfall på grund av sjukdom. Vi började matchen på två kedjor och med massa taggade lirare som vara redo för inhopp på bänken. Efter första perioden stod det 0-0 på tavlan och matchprotokollet var fortfarande blankt, trots detta bjöds de 232 personerna som letat sig till Bråhögshallen på bra spel.

Efter drygt 7minuter av andra perioden drabbas Stanstad av en utvisning, som vi tyvärr inte kan utnyttja till att göra mål. Dagens första mål kommer istället efter 17.50 efter ett snyggt skott från Cecilia Palvén, assisterad av Lotta Mansfield. Mycket mer hinner inte hända innan andra perioden är över.

Taggade av målet i slutet av andra perioden går vi ut i tredje och börjar med att göra 2-0 genom Jonna Wivel med knappt 3 minuter spelade. Givetvis vill inte vår nuvarande poängliga ledare vara sämre, en och en halv minut senare har Mika placerat ett ”stenhårt” skott nere i målvaktens högra hörn. Stanstad tvingas ta time out och börjar pressa på hårdare. Med 6.50 spelade av tredje perioden drabbas vi av en utvisning, Crag 2min för fasthållning. Stanstad är effektivare i sitt powerplay och lyckas efter bara en minut spräcka vår nolla. Crag tar sedan saken i egna händer och sätter 4-1 i Stanstadburen. Stanstad fortsätter att pressa på och kan med sex och en halv minut kvar av matchen reducera till 4-2. Spelet blir lite hafsigare och det är mycket känslor med i spelet. Med bara 40sekunder kvar letar sig återigen bollen in i vårt mål.

Men närmare än 4-3 kommer inte Stanstad och vår första trepoängare för året är hemplockad! En riktigt härlig kämparinsats tjejer!! Nästa helg möter vi Husqvarna hemma den 10/10 16.00. Husqvarna har inlett serien med tre förluster och kommer garanterat vara taggade för att ta sina första poäng för säsongen.

 

++++++ Hela laget som står upp och kämpar för varandra och aldrig ger sig!

/ #20 Jenny Friberg
 

ÄNTLIGEN!!!

Idag gjorde vi flest mål, 4 st! De gjorde bara 3, så vinner man en match. Härligt va det! Härligt är det. Referat kommer inom kort!

Inför Stanstad - SödraDal

På söndag hettar det till i div.1 södra då IK Dam åker till Staffanstorp för att möta antagonisterna IK Stanstad. Stanstad tog sin första trepoängare förra helgen då de mötte Husqvarna som fick stryk med hela 16-2. Dock fick Stanstad se sig besegrade i derbyt mot KFUM Malmhaug i seriepremiären och vill säkert ta sina första poäng på hemmaplan. IK Dam däremot åkte på en svidande förlust mot IBF Göteborg förra helgen och är därför mycket revanschsugna. Båda lagen är alltså mycket laddade och förhoppningsvis kommer det bli en välspelad och spännande match med mycket publik.

 

Christian har svarat på några frågor inför söndagens derby:

 

Tankar om förra helgens svidande förlust mot IBF Göteborg?
Vi har lagt det bakom oss, tyvärr så satte vi inte våra chanser de två första perioderna vilket gör att vi tappar spelet i sista perioden.

Derby mot Stanstad väntar i helgen, vad har du för tankar inför matchen?
Ännu ett Skånederby, det är alltid kul och hårt att möta Stanstad. Jag hoppas vi kan fortsätta spela vårt spel och att vi sätter våra chanser.

Hur ser läget ut i truppen?
Det ser ok ut, ett par skador irriterar, men samtidigt kan vi eventuellt få se en säsongsdebut av en tidigare skadad spelare till helgen.

Vad ska vi göra för att vinna mot Stanstad på söndag och hur tror du matchen slutar?
Stanstad har alltid varit bra framåt och nu har de fått in ytterligare bra forwards i truppen, så deras anfall får vi absolut se upp med. Samtidigt måste vi upprätthålla vårt tempo i anfallszon, då kan det gå vägen även om det är ännu en tuff match. Jag tror på vinst! Låt säga 2-4.


Här kan ni läsa vad Stanstad har att säga om matchen ...


Linda Carlberg - Veckans Profil

Denna veckan är det vår egen "apotekares" (=receptaries) tur att bli presenterad. Linda Carlberg är en härlig smålänning som alltid har ett leende på läpparna och hon har med sina märkliga men spännande träningskläder satt färg på SödraDal, milt sagt. Linda är en hårt slitande forward/center som aldrig ger upp och med sin grymma kondition kan hon springa sönder vilket försvar som helst. Utöver innebandyn så spelar Linda fotboll i hårdsatsande Lunds SK vars ambitioner är att spela i allsvenskan om några år, än så länge är bara div. 4 inom räckhåll, men skam den som ger sig...



Namn: Linda Carlberg
Ålder: 25
Position: Forward (center i kristider)
Smeknamn: Carlberg
Säsonger i SD: 3:e
Moderklubb: Sävsjö IBK
Bästa Robinsonvinnare genom tiderna: Martin Melin
Bästa film att se på bussen: Ice Age (alla tre filmerna)

Vem i laget skulle inte du vilja att din bror dejtar: Lotta Mansfield
Vem i laget har finast träningskläder: Jag själv
Vem i laget vinner utvisningsligan säsong 09/10: Johanna Cragnell
Vem i laget vinner poängligan säsong 09/10: Emma Rosén
Vem i laget tycker du är bäst på dojjboll? Linda "Målis" Assmundsson
Vem i laget tycker du är bäst på att fylla vattenflaskor? Anette Hansson

På en skala från 1-5, hur bra anser du dig vara på... (1 är svalt och 5 är skållhett)
...äta mat 5
...laga mat 4
...dansa 5
...sjunga 3
...diska 3
...stryka 4
...köra bil 4
...guitar hero 4 (luftgitarr: 5)

5 snabba frågor
KFUM - Stanstad
Snygg assist
- Fult mål
Powerplay - Boxplay
Långt fram i bussen - Långt bak i bussen
Dojjboll
- Doppboll


RSS 2.0