Seriesystemet 10/11

Det blev ett lite tråkigt slut på säsongen efter måndagens snöpliga förlust i DM-finalen. Men på lördag är det FEST och vi kan även glädjas åt det nya seriesystemet till nästa säsong vilket innebär fler bortaresor  =)

Istället för fyra serier med 10 lag i varje bantas det ner till 3 serier med 12 lag i varje:

Det innebär att vi säkerligen kommer få möta våra kära kamrater i Surte och Pixbo igen, precis som på gamla goda tiden…

Om lagen delas in rent geografiskt kommer det förmodligen se ut ungefär såhär till nästa säsong:

9. Surte

10. Landskrona / Lerum / CL98IC (kval till div. 1)

11. IBK Göteborg / Tvååker / Ingelstad (kval till div. 1)

12. Antagligen: Östra eller Fröjered (kval till div. 1) eller från div 1 västra: Vänersborg eller Bergs IK

Seriesegrarna går till elitseriekval och de fyra sista degraderas till div. 2

Hoppas det var någorlunda begripligt så att även Fanny förstod... ;)

Fyskaka drog på turné: Varning mycket text!

Vad gör man efter ens egen serie är slut? Man kollar alla andras serier.

MATCH 1
I fredags styrdes kosan mot Olofström för att ordentligt kicka igång denna innebandyhelg. Olofström vann överlägset vår serie div. 1 södra deras motståndare är Örebro som lekte sig igenom sin serie och vann med 19 poäng över tvåan om jag inte missminner mig. Det ska även sägas att Örebro va nykomlingar i ettan denna säsongen. Vi hade redan köpt biljetter eftersom detta va det största som hänt Olofström sen de fick internet till stan så va det svårt att få biljetter så det fick bli ståplats för 100 riksdaler. Då vi tyckte detta va lite mycket för en ståplats så köpte vi godis och dricka på ICA för att inte sponsra med mer.

Jippot var i full gång när vi dök upp i hallen drygt en timme innan matchstart, korvgrillning, utställare, häftiga papper som man slog med så blev det ett grymt ljud, gratis pennor, ja ibland är livet underbart. Olofström har vi stött på en par gånger nu så hur truppen såg ut visste vi men Örebroarna va helt nya för min del och jag slogs av hur långa de va.

Första perioden drog igång och Örebro va helt klart hetare, de tutade och körde utan respekt. De kanske inte visste att de mötte en av jag skulle vilja säga en av Sveriges bästa forwards Lousie Wickström, men mer om henne senare. Olofström verkade nervösa, de va tafatta och lama inte alls som man är van att se dem eller när man möter dem. Men visst 532 st på läktaren som hoppades och förväntade sig att de skulle vinna. Örebro spelade snabbt och kvick och slog passningar som jag aldrig fått för mig att slå men som va helt lysande. I slutet hade Olofströmmarna släppt sargen om kommit in i matchen mycket tack vare Wickström som kämpade, krigade, sprang ja hon gjorde allt och hon gjort det rätt.

Andra perioden startade Örebro lika stark och Olofström lika svagt. Men som förra så jobbade Olofström sig ifatt och avslutade döstarkt.

Tredje perioden blev en fråga om ork, där märktes det att Olofström va det starkare laget för dagen. Örebro såg trötta ut och hann inte med. Vad händer när man inte hinner med, jo Wickström gör mål! En våg av glädjetjut ljuder i hallen när Olofström gör 5-4, man har krigat och kämpat från underläge 1-3 och vinner tillslut med 5-4. Örebro har en hel del riktigt duktiga spelare som Olofström hade svårt med men absolut bäst för dagen va Louise Wickström, vilken stjärna. Eftersom detta skrivs efter returmötet som Örebro vann med 6-2 idag är tyvärr Olofström kvar i ettan nästa år. Jag säger tyvärr för att jag vill inte möta Olofström fler gånger de var för bra för vår serie detta året men tydligen inte tillräckligt bra för elit. Var ska de då spela? Allsvenskan för damer också kanske? Efteråt kändes inte 100kr så mycket längre då vi fick se riktigt bra och spännande innebandy.

Minus får Olofström för sin sjukt obehagliga maskot, en fågel som bara va otäck får gåshud bara jag tänker på den. Annars en massa plus!

MATCH 2

Som var helt oplanerad då jag omedvetet lurade sällskapet att MATCH 3 började en timme tidigare än va den egentligen gjorde. Men väl i Furulund så spelade SödraDals f13 mot Kävlinge. Det blev en rafflande match då Kävlinge va nära på att kvittera många gånger men SödraDal stod upp och vann tillslut med 2-3. Efter matchen när de tackade och tjejerna va glada så fäldes en och annan tår då dessa tjejer aldrig vinner men idag gjorde dem. Vilken bra dag att va SödraDalare!

MATCH 3
Kävling-Röke stod för underhållningen, ett bottenmöte i dam div. 2 där båda lagen krigar för att slippa kvala för att hålla sig kvar. Röke öppnade starkast och det stod 0-3 efter bara 6 minuter. Kävlinges målvakt hade inte sin bästa dag och byttes ut inför andra. Röke chockstartade andra genom att göra 0-5 efter 26 sekunder. Va nu detta spiken i kistan? NEJ för Kävlinge reste sig och dammade av askan och forcerade in 2 mål innan perioden va slut. Svag som jag är Melodifestivalen så lämnade vi hallen inför tredje men det skulle vi aldrig ha gjort för Kävlinge kom igen och vilken match det blev då slutresultatet fastställdes till 5-5. Nu är det ännu mer spännande om platserna. Vi här på fyskaka håller tummarna för Kävlinge på lördag då de ska möta Engelholm på bortaplan.

MATCH 4 Vad gör man en söndag 13.45, jo kollar på innebandy i Lunds Idrottshall då våra herrar tog an Halmstad för andra gången på 1 månad. Förra mötet hade SödraDal en ledning med 2-6 en bit in i tredje men tappade detta och förlorade med 7-6. Matchen var ganska tråkig men SödraDal vann med 7-5 och det är huvudsaken!

Imorgon måndag spelar vi DM-final mot Engelholm i Lunds Idrottshall 19.45. Det är tredje året i rad som vi möts i finalen och det kommer bli en tuff och spännande kamp.

#21

Gratis reklam?

Är det inte FANTASTISKT att jag kan gå in här och göra reklam för min egna blogg?!
För vill folk se lite matchbilder från SödraDal - Challs, så ska ni surfa vidare till:

easypictures.blogspot.com

Med vänlig hälsning

#2

Ps. Vem har glömt platt-tång hemma hos mig? Lotta?

SödraDal - FBC Göteborg

IK SödraDal – FBC Göteborg: 6-4 (2-0, 1-2, 3-2)

Säsongens sista seriematch betydde ingenting placeringsmässigt för oss, men de tappade poängen uppe i Göteborg gav motivation, dags att trycka till FBC på hemmaplan!

Matchen inleddes med kontrollerat spel och efter knappt sju minuter hade både Lotta och Palvén gjort varsitt mål. Matchens första utvisning drabbade FBC i slutet av perioden, men det blev ingen riktig fart på spelet och därför fick vi inte heller utdelning.

Spelet i den andra perioden kändes betydligt svajigare trots ytterligare ett mål av fröken Mansfield i ett tidigt power play. Lilja drar strax efter målet på sig en utvisning, FBC förvaltar sin chans och rullar direkt bort det decimerade försvaret och reducerar. I mitten av perioden tycker FBC in ytterligare en boll bakom Erika, Christian tar time out och lyckas lugna ner spelet något. Vi får chansen att dra ifrån i ytterligare ett power play, men tiden rinner iväg utan någon riktig vass målchans.

Tredje perioden drar ihop sig till en riktig rysare, 06.31 är kvitteringen ett faktum. Bara elva sekunder senare gör Hanna Lindström viktiga 4-3. Som tack för hjälpen skickas hon iväg från matchen, stackars Hanna stod inte med på protokollet! Det blir även dags att försöka döda tid under femminutersutvisningen, vilket vi lyckas med i nästan tre minuter. FBC tar sedan en time out och styr upp sitt power play och lyckas kort därefter trycka in bollen i nätet, kvitterat igen. Ida tyckte sedan att det var dags att presentera sig som målskytt för säsongen och SödraDal är då återigen i ledning. Det är sedan dags för ännu en utvisning, de två minuterna i boxplay är nervösa men försvaret håller undan. Palvén är sedan iskall och sätter straffen som följer på lite fult försvarsspel och spikar slutresultatet 6-4.

Tre poäng, revansch och bara en match kvar för säsongen: DM-final nästa!