Premiär för Chillan gillar INTE!


Vart är kritiken och vem vann Skidskytte VM?

Under en måndagsträning med SödraDal Superliga plockades den stora motorsågen fram och hotet var överhängande: "Detta kommer inte gillas på Chillan Gillar!".

Vart tog den svulstiga kritiken vägen?

Överlag har vi bjudits på flera spektakel som alla utom Chillan gillar.
Mer om dessa vid annat tillfälle...

På tisdagens träning, som kantades av slitna kroppar och värkande halsar, omvandlades Lunds Idrottshall till VM Arena likt Pyeongchang & Chanty-Mansijsk. Nåväl, snön uteblev men skyttestationer, straffrundor och flertalet funktionärer var på plats!

Efter gastkramande dramtik, där Emma Rosén öppnat mycket starkt i första loppet, lyckades Caroline Lilja bemästra skyttet och tog sig in på ledarplats. Skulle det räcka hela vägen?

Senaste nyförvärvet Ida Pettersson hade nerverna i styr och sköt fullt i första skyttet. Efter en stark spurt mellan stationerna var hon i ledning men bommade i sista skyttet och fick se sig slagen med endast två (2) sekunder.

Tidigare under dagen hade Jessica Jenssen indikerat sjukdom och var tveksam till start. Väl på plats skulle ett sista försök ges under uppvärmning och i sista sekund lämnade hon klartecken för start. Efter en segstartad inledning med miss i första skottet lyckades hon kämpa sig tillbaka in i loppet och var endast tiondelar från silverplats. Jessicas formbesked visar dock på god inställning och rätt attityd. En välförtjänad tredjeplats.

Vinnare av av ädlaste medalj blev Caroline Lilja. Efter ett magnifikt uppvisande på skyttestationerna och stark prestation i spåret var hon omutbar! Med god marginal till övriga konkurrenter är det med stor stolthet hon mottager guldmedaljen!

Guldmedaljör: Caroline Lilja
Silvermedaljör: Ida Pettersson
Bronsmedaljör: Jessica Jenssen (med dubbel S)


            


RSS 2.0