IBF Göteborg – IK SödraDal: 3-7

På grund av det mindre snökaoset som härjat i södra Skåne blev det en tidig uppstigning denna morgon. Det var många morgonfrisyrer som steg på bussen som skulle lämna Statoil redan 9.30 fast matchen inte började förens 14.30. Antingen somnade folk om eller blev det lite småprat i väntan på att vi skulle hämta upp de fyra hässleholmarna och Tjingis. När de satt sig till rätta, vilket tog lite längre tid eftersom Tjoffsan var nyopererad med kryckorna i högsta hugg, var det äntligen dags för film. Det var inte vilken film som helst som skulle vissas på bussen idag utan den makalösa, fantastiska, underbara, you name it! Vilken film är det jag pratar om? Jo såklart Remember the Titans! Efter både skratt och tårar till denna magiska film var det dags för lek. Ämnet var julen, vad annars den 19 dec. Det sattes även på julmusik och stämningen var på topp. Eller ja, förutom en och annan Grinch som inte tyckte julen var ett ämne värdigt nog att leka om. Hursomhelst var vi efter leken framme i Göteborg och efter en titt på klockan visade det sig att vi var framme redan 12, 2.5 timme innan matchstart. Efter allmän allsång i bussen gick vi in i hallen. Vilken tur att vi hade ex-IBFaren Mika (som för övrigt fick ett fint välkomnande) med oss. Hon hade rutin på att vara för tidig till samlingen, drog fram ett pingisbord och ”game on” så att säga.  Rundpingisen blev en succé och alla som ville fick visa sina skils. När detta sedan blev för svettigt var det lagom för samling och de vanliga rutinerna.

Efter en bra men något nervös uppvärmning drog matchen igång och som den gjorde det. Med två hungriga och krigande lag på banan bjöds publiken på en svängig men bra match. Drygt 5 minuter in i matchen sätter Lotta 1-0 efter en raid från egen planhalva. När matchuret precis passerat 8 minuter åker IBFs Jenny Albin ut 2 minuter för hårt spel. PP börjar lite trevande men efter en smörpass av Mika sätter Nettan 2-0. Det är fortsatt kamp på planen och spelet böljar fram och tillbaka. Efter 18 minuter lyckas Nettan bryta ett uppspel från IBF och hänger dit 3-0. Detta resultat håller i sig till periodvilan.

Vi laddar batterierna med bananer, snacks och Dextro i pausen för att åter komma ut på planen som ett hungrigt lag? Låter konstigt efter man ätit! Andra perioden börjar i samma stil som den första slutade. Knappt fyra minuter in är det Hannas tur att skriva in sig i protokollet genom att göra 4-0. IBF saknar absolut inte chanser men vi lyckas hålla undan. Lite efter halva perioden åker Lotta på en 2 minuters utvisning för hårt spel. IBF rullar boll och kommer till avslut men inget som inte vår box och Erika kan stoppa. Lite efter BP får IBF en kontring som Jenny Albin förvaltar väl och kvitterar till 4-1. När mindre än två minuter återstår dra Lotta återigen på sig en 2 minuters utvisning, denna gång för otillåten trängning. Hur var det nu du sa Lotta, skulle man åka ut någon gång denna säsong så var det inte idag… Boxen gör även denna gång ett bra jobb och perioden slutar 4-1.

Tredje börjar med ett tidigt mål. Det är Lilja drar till med ett av säsongens hårdaste skott. Detta från lite avstånd så den precis lyckas rulla/studsa in i mål, 5-1. Efter en lite tilltrasslad situation framför eget mål sätter Malin Johansson 5-2 för IBF. Striden fortsätter och runt nio minuter in i perioden är det Wivel som får sitta av 2 minuter för upprepade förseelser. Detta PP tog IBF vara på och 20sek senare står det 5-3. Målet gjort av Sandra Svensson. När tre minuter återstår av matchen åker IBFs Amine Alsayed på en utvisning för hög klubba. Vi lyckas inte förvalta detta PP speciellt bra. När IBF blir fulltagliga plockar de sin målvakt. IBF pressar ner oss men Mika lyckas sno bollen och sätter den i tom kasse, 6-3. Rosén vill inte vara sämre och 8 sekunder efter förra målet får hon en diagonalare av Mika som hon trycker in och fastställer slutresultatet till 7-3. Glädjen sprider sig och samlingen på mittplan blir med stora leenden på läpparna.

I omklädningsrummet efter matchen var det en bra känsla. Det är förståligt efter en sådan här laginsats där alla krigade för varandra. Hela laget på som utanför planen hjälptes åt att tagga och hålla den positiva stämningen uppe som gav extra energi. Lotta utsågs med all rätt till matchens lirare och fick sin GB-tröja precis som hon ville. Bussfärden hem blev som vanligt inom ett matsälle och sen var det Sunes sommar som visades. Vilken var i stor kontrast till det vita vinterlandskap vi möttes av i Skåneland.

/ #14 Anette Hansson

IBF Göteborg - IK SödraDal

Vi lämnade Skåne tidigt i lördes morse, pga snökaoset. Snön var sen nästintill helt obefintlig från hallandsåsen och uppåt, vilket resulterade att vi var framme hyfsat mycket tidigare än vi brukar. Men vad gör detta när man har 'Det bästa med julen' i stereon, och möjligheten att spela pingis?!

Bloggtorka

Just nu är har SD lite bloggtorka, vi övar på volley och passningar istället. Vi skyller på svininfluensan och växthuseffekten!

Vi återkommer när torkan är över!

SödraDal-Engelholm

Så var det äntligen dags! Dagen med stort D! Matchen med stort M! Segern med stort S! Och sedan... Festen med stort F!

Nu till matchen. 653 lyckliga åskådare fick se oss drabbas samman mot Engelholm i Färs & Frosta Arena. Taggade till Tussen drog vi upp ett rafflande tempo i inledningen av matchen. Redan efter fem minuter tryckte vår egna Fanny ”Zlatan” Persson in 1-0. Jonna ”Vinnie Jones” Wivel såg rött och tog lagen i egna händer. Det var bara att vandra till snickerboa efter sju spelade minuter. Engelholm såg till att hålla spänningen uppe genom att kvittera till 1-1 exakt 9.01. För att göra saken värre lyckades Caroline Böcker sätta 1-2 tre minuter och 43 sekunder före periodpaus. Attans.

Under fikan i omklädningsrummet kom vi på att det blir roligare på kvällen med vinst. Det gick sådär. Engelholm hade troligtvis samma tankar för redan efter 1.46 stod det 1-3 på tavlan. 7.24 fick vi en chans att närma oss men Mika ”Roberto Baggio” Persson valde att missa en straff och hålla publiken på halster. Istället gjorde Emma ”Adebayor” Rosen 2-3 efter ett mönsteranfall när klockan stod på 11.44. Fyra minuter senare var det kvitterat efter att Jenny ”Roberto Carlos” Friberg stänkte in 3-3 bakom en lätt ställd målvakt. Sen var det dags för nästa fika.

Fullproppade med russin, banan, mjölkchoklad, kexchoklad och dextrosol intog vi hallen för att stänga matchen. Cecilia ”Davids” Palven 4-3 efter 3.30 men Engelholm ville annorlunda och efter en och en halv minut kvitterade dem för gången till 4-4. Spänningen var olidlig. Jenny ”Van Basten” Friberg drog till på backhandvolley som är med i omröstningen till idrottsgalans snyggaste mål. Tyvärr stod Engelholm kvar på banan och valde att kvittera för tredje gången till 5-5, vilket ofog! Efter två time out visade vi var skåpet skulle stå när Mika ”Brolin” Persson dundrade in 6-5 med dryga två minuter kvar av matchen.

Färsen var biff! Tacon var dyr, sången var fin, drickan var god och dansgolvet ägdes!

Väl mött nästa match, vi ses i Göteborg!