Inför SD - Engelholm

Imorgon är det äntligen dags för det vi länge längtat efter, nämligen Skånsk Innebandyfest!  På andra planhalvan står det före detta elitserielaget FCB Engelholm.  Lagen möttes senast i seriepremiären i slutet av september och det blev en jämn historia som till slut blev 3-3. Förra omgången resulterade i förlust för båda lagen vilket säkerligen gör lördagens match ännu mer laddad. SödraDal befinner sig för tillfället på en fjärde plats och Engelholm strax därefter med tre poäng färre.

Christian svarade på några frågor inför matchen:

På lördag är det äntligen dags för Skånsk Innebandyfest, vad har du för förväntningar på evenemanget i sig?

Jag har stora förväntningar på lördagen, gillar verkligen hela konceptet och tycker att Skånes innebandyförbund har gjort en kanonsatsning på hela arrangemanget.
Ska bli riktigt kul att spela inför en stor publik.

De två senaste omgångarna har tyvärr resulterat i två klara förluster, tankar kring det?
Vi spelade ängsligt mot Olofström och det straffade sig ordentligt, samtidigt hade vi otroligt svårt att göra mål. Tyvärr så fortsatte vi på samma väg i första perioden mot Göteborg förra helgen, men de två sista perioderna i Göteborg spelade vi upp oss rejält.
Tar vi med oss det spelet så blir vi svårslagna i kommande matcher.

Engelholm står åter för motståndet, vad ska vi ta med oss från förra mötet?
Förra mötet var det samma som seriepremiär och spelet var därefter, nu är det ny match och nya förutsättningar.

Hur ser läget ut i truppen?
Tyvärr saknar vi ett par spelare pga sjukdom, hela träningsveckan har varit präglad av förkylningar.

Hur skall Engelholm besegras på lördag?
Vi skall spela vårt spel och stå upp för varandra hela vägen in i kaklet.
Detta kommer att bli riktigt, riktigt roligt!

Matchen spelas 28/11 kl 17.00 Färs & Frosta Sparbank Arena, Lund.

Skånsk Innebandyfest!

På lördag arrangeras Skånes hittills största evenemang i Färs & Forsta Arena. Under dagen kommer man kunna se tre härliga derbyn, två i herrar div. 2 och ett i damer div. 1. Det kommer vara undehållning, speedshoothing, hejarklacker och massa andra saker för att göra dagen suverän. För endast 70kr får du högklassig innebandy och en magisk stämning utlovas.

Klockan 19 byter vi om och äter och skålar tillsammans för att sen slå klackarna i taket. För ynka 100kr får du njuta av en utsökt måltid och för ytterligare 100kr får du festa hela natten med oss!

Gå inte misste om detta unika tillfälle, över 350 biljetter är sålda till kvällen och över 2000 är sålda till dagen. Vi har några fåtal biljetter kvar. Detta vill ni inte missa!

Om ni är intresserade av en, två eller fler biljetter hör av er till Lotta Mansfield 0735020700 eller skriv i bloggen hur vi kan kontakta er!

Vi ses på lördag!

Nytt mode?

Under torsdagsträningen fick vi ta del av två nya modetrender...

1. Vad ska man säga om denna färgkombination? Fanny har verkligen fått fram en fin kombination med hennes traditionella gröna shorts och ett par härligt missfärgade gula strumpor som nog har några år på nacken. Har du någon replik på detta, Linda C?

2. Dessa vackra spiror tillhör ingen mindre än Nettan från Blekinges metropol Silpinge (?). Vi tycker att det är mycket modigt av henne att våga gå mot strömmen och våga vägra vanliga sportstrumpor som inom innebandyvärlden ofta ska sitta ända uppe i knävecken helst (nästan iallafall). Är detta också en ny trend eller är det bara Blekingebor som inte har förstått att man bör använda innebandystrumpor för att inte bli mobbad av sitt lag?

Slutligen, tack till Fanny och Nettan som gjorde detta inlägg möjligt!

Malmö FBC - IK SödraDal herrar div. 2

Vad gör man när man inte har träning själv? Åker och tittar när våra herrar spelar!

Det sades att man skulle vara där i tid för att få plats, detta visades sig vara en rejäl överdrift men visst vi fick varsin lott för att vi va bland de 100 första. (Ingen av oss vann dock)

Någonstans, någongång har det framgått att Malmö FBC anser sig själv ha ett evenemang på elitnivå. (SödraDal har kassa evenemang men vi utger oss inte för att ha evenemang på elitnivå.) Men detta va nästa sämre än att ha något överhuvudtaget. Men bara nästan. En sönderspelad högtalare som spelade ljud som jag inte ens är säker på att det ska få kallas musik. Tråkigt inspring som inte ens Malmöpojkarna verkade gilla då de inte ens sprang in halvhjärtat utan de hade lika lite entusiasm som en hårdrockare på Björka. Deras speaker skrek ut saker och det lät verkligen som någon försökte strypa en katt.

Matchen började på bästa möjliga sätt för SödraDal då Malmö fick en utvisning men istället för att straffa Malmö. Så straffade de SD genom att gör 2 mål i boxplay. Efter 4 minuter stod det 3-0 till hemmalaget och vi började skruva på oss lite obekvämt och såg senarion med 7-1 förlust eller tvåmålsförlust. Vi blev väldig illa till mods. Tänkte tillbaks lite surt på de 60kr man betalde i inträde, högt pris för att bli förnedrad. Men våra pojkar gav aldrig upp och iförda sitt vita matchställ (som en mamma på läktaren tyckte va förfärligt fult och inte alls i balans?!) krigade de och kämpade och när 1a perioden va slut stod det 3-2.

Andra perioden hände inte jättemycket förutom vars ett mål och lite utvisningar. Men när andra perioden va slut va det dags för deras periodtävling (bra initiativ men fruktansvärt utförande). Det hela gick ut på att man likt Lilla Sportspegeln skulle kasta bollar i hål. (Vilket Ass hade varit grym på då vi övade inför Stanstad)

Problemet va att de hade tagit SödraDals mål för att sätta upp plankan. Detta resulterade i att SDs målvakt inte kunde värma upp på bästa sätt utan fick försöka agera utespelare istället.

Sen att evenemangspersonalen inte skyndade på processen utan på 8 minuter kastades ca 10 bollar, två gick in! När bollkastandet va över så samlade personalen in alla 10 bollar och bara det gick på 1 minut. Så med 1 minut kvar av pausen fick SD sitt mål tillbaks. Skandal säger vi. Nästa gång ta ert eget mål eller skaffa ett tredje. Inte ska bortalaget behöva lida för att Malmö ska tjäna sina 100kr.

I tredje perioden har SD lite tur och har stolparna med sig men flyt får man inte utan det gör man sig förtjänt av och det va de väl värda. 3 sekunder kvar av matchen och SD gör mål. Lyckan på läktaren va total och det kändes som man va med och vann!!!

Men allt va inte negativt för personen i inträdet va väldigt trevligt och det visade sig att det va väl värda spenderade kronor. Personalen i kiosken gav snabb och bra betjäning. Twixet och fantan som inhandlades va färska och goda. Själv testade jag inte Coca Colan men det viskades om att den inte va någon höjdare, hörde tom att den smakade anus.

Men tack för en underhållande onsdag! Nu ska vi bara va lika taggade och samspelade på söndag!

Matchreferat

IK SödraDal-Olofström: 1-7 (0-3, 0-1, 1-3)

Förutsättningarna för en tidig ”seriefinal” var de bästa. Vi kom till matchstart med ordinarie lag. Motståndarlaget Olofström kom till Lund obesegrade och med ett stort självförtroende. Matchen startade lite försenat med ett snabbt spel och första chansen från Olofström kom redan efter 8 sekunder från en av matchens stora profiler Emma Torikka. Olofström tog ledningen redan efter 5 minuters spel efter mål av Lina Örknér. Spelet böljade fram och tillbaks med flera chanser för båda lagen men en miss av oss på mittplan utnyttjades av Olofström och de tog ledningen med 2 mål. Minuten efter gör Olofström efter en snabb kontring även 3-0 . Vi fortsatte att spela vårt spel men lyckades inte sätta våra chanser. Första perioden avslutades bättre efter en inledning med hafsigt spel.

Även andra perioden inleddes med press från Olofström innan vi fick lite ordning på vårt spel. Lotta hade en chans efter en rusch från egen planhalva. Olofström hade både ett ribbskott och ett stolpskott. Erika storspelade i målet och gjorde en superräddning. Efter 14 minuters spel utvisades Cragnell 2 minuter för fasthållning. Detta utnyttjade Olofström och de gjorde 4-0. Perioden var trots allt jämn vilket visades av att skottstatistiken var 10-10.

Inför tredje perioden gick vi inte in med hängande huvuden utan med en vilja att ge Olofström en match. Men redan efter 4 minuters spel gjorde Olofström ytterligare ett mål efter en brytning på mittplan. Det dröjde bara några minuter till och Olofström tog ledningen med 6-0 efter ett snyggt passningsspel. Vi hade även våra chanser men lyckades inte göra mål. Vi tog en time out där laget peppades till att göra mål. Efter detta räddades vi än en gång av ett ypperligt målvaktspel av Erika. Olofström drabbades av en utvisning då Louise Wickström fick 2 minuter för upprepade förseelser. Vi lyckades inte utnyttja vårt powerplay utan strax efter det att Olofström blev fulltaliga gjorde de ytterligare ett mål. Till sist med en minut kvar av matchen lyckades Mika spräcka nollan efter framspel av Lotta.

Matchen slutade 7-1. Vi kämpade och gav järnet men lyckades inte sätta bollen i mål. Olofström visade att de är ett topplag i div 1. Nu tar vi nya tag och laddar inför nästa helg. För ge upp det gör vi aldrig.

#22 Hanna ”Engan” Engkvist

SödraDal-Olofström 1-7

Olofström gästade Lund och körde över oss. Bara bryta ihop och komma igen.

Övriga resultat:

IBF Göteborg - Jönköping IK 5-3
FBC Engelholm - IK Stanstad 6-4
KFUM Malmö - Warberg IC 3-7
Husqvarna IK - FBC Göteborg 4-10

Glöm ej!

Glöm inte Newbody-listorna imorrn på matchen. Måste ha dem för att kunna beställa till den första rundan. Så fort det är gjort är det okej att börja sälja igen. Så glöm inte listorna tills imorrn. Ladda lugnt!

Jonna Wivel - Veckans Profil

Denna veckan är det dags att lära känna Jonna Wivel lite bättre.

Jonna kom till SödraDal säsongen 08/09 då hon lämnade tryggheten i Hässleholm div. 2 för att direkt gå in och ta en plats i vårt lag. Jonna har även hon representerat Skånelaget tillsammans med andra SödraDalare. Jonna är liten till utseendet men skenet bedrar, hon är snabb och stark och går segrande ur de flesta närkamper. Jonna slutar aldrig kämpa och tack vare sin ettrighet och styrka är hon även ett hit framåt. Jonna må vara kort men Kylie Minogue är kortare!

Vem i laget tycker du är bäst på att fylla vattenflaskor? Karin Sturesson

På en skala från 1-5, hur bra anser du dig vara på... (1 är svalt och 5 är skållhett)