Malmö FBC - IK SödraDal herrar div. 2

Vad gör man när man inte har träning själv? Åker och tittar när våra herrar spelar!

Det sades att man skulle vara där i tid för att få plats, detta visades sig vara en rejäl överdrift men visst vi fick varsin lott för att vi va bland de 100 första. (Ingen av oss vann dock)

Någonstans, någongång har det framgått att Malmö FBC anser sig själv ha ett evenemang på elitnivå. (SödraDal har kassa evenemang men vi utger oss inte för att ha evenemang på elitnivå.) Men detta va nästa sämre än att ha något överhuvudtaget. Men bara nästan. En sönderspelad högtalare som spelade ljud som jag inte ens är säker på att det ska få kallas musik. Tråkigt inspring som inte ens Malmöpojkarna verkade gilla då de inte ens sprang in halvhjärtat utan de hade lika lite entusiasm som en hårdrockare på Björka. Deras speaker skrek ut saker och det lät verkligen som någon försökte strypa en katt.

Matchen började på bästa möjliga sätt för SödraDal då Malmö fick en utvisning men istället för att straffa Malmö. Så straffade de SD genom att gör 2 mål i boxplay. Efter 4 minuter stod det 3-0 till hemmalaget och vi började skruva på oss lite obekvämt och såg senarion med 7-1 förlust eller tvåmålsförlust. Vi blev väldig illa till mods. Tänkte tillbaks lite surt på de 60kr man betalde i inträde, högt pris för att bli förnedrad. Men våra pojkar gav aldrig upp och iförda sitt vita matchställ (som en mamma på läktaren tyckte va förfärligt fult och inte alls i balans?!) krigade de och kämpade och när 1a perioden va slut stod det 3-2.

Andra perioden hände inte jättemycket förutom vars ett mål och lite utvisningar. Men när andra perioden va slut va det dags för deras periodtävling (bra initiativ men fruktansvärt utförande). Det hela gick ut på att man likt Lilla Sportspegeln skulle kasta bollar i hål. (Vilket Ass hade varit grym på då vi övade inför Stanstad)

Problemet va att de hade tagit SödraDals mål för att sätta upp plankan. Detta resulterade i att SDs målvakt inte kunde värma upp på bästa sätt utan fick försöka agera utespelare istället.

Sen att evenemangspersonalen inte skyndade på processen utan på 8 minuter kastades ca 10 bollar, två gick in! När bollkastandet va över så samlade personalen in alla 10 bollar och bara det gick på 1 minut. Så med 1 minut kvar av pausen fick SD sitt mål tillbaks. Skandal säger vi. Nästa gång ta ert eget mål eller skaffa ett tredje. Inte ska bortalaget behöva lida för att Malmö ska tjäna sina 100kr.

I tredje perioden har SD lite tur och har stolparna med sig men flyt får man inte utan det gör man sig förtjänt av och det va de väl värda. 3 sekunder kvar av matchen och SD gör mål. Lyckan på läktaren va total och det kändes som man va med och vann!!!

Men allt va inte negativt för personen i inträdet va väldigt trevligt och det visade sig att det va väl värda spenderade kronor. Personalen i kiosken gav snabb och bra betjäning. Twixet och fantan som inhandlades va färska och goda. Själv testade jag inte Coca Colan men det viskades om att den inte va någon höjdare, hörde tom att den smakade anus.

Men tack för en underhållande onsdag! Nu ska vi bara va lika taggade och samspelade på söndag!