Den tjugotredje i andra, (rättelse: borde eg. va tjugotredje i första men då rimmar det ej)

Jönköping hade anlänt till Lund,

och på vägen dit hittade Fanny en jättesöt hund.

Redan från start,

hade JIK-spelarna en väldig fart.

Detta hindrade dock inte oss och vårt första mål slank in redan efter 56 sekunder. Det var Rosen med hjälp av en fin passning från Lotta som fick äran att spräcka nollan. Efter cirka 6 minuter ökade Lotta på sin ledning i antalet utvisningsminuter genom en otillåten trängning. Eftersom vi så ofta tränar boxplay på träningarna så lyckades vi fortsätta hålla nollan. Lotta, som verkligen ville vara med i protokollet idag, var ännu en gång inblandad i det kommande målet, men lyckades denna gång istället vara den som tryckte in 2-0. Precis innan paus gjorde Mika 3-0 genom ett friläge med målvakten och ett snyggt placerat avslut. Det kändes ganska säkert efter första perioden och fastän att vi inte spelade på topp så var det ändå godkänt.

Andra perioden blev dock inte alls som vi hade tänkt oss. Vårt spel var ingen fröjd för ögat och tyvärr så blev det ingen förbättring längre in i perioden utan snarare tvärtom. Perioden var ganska händelselös och inte minst i protokollet då den slutade 0-0. Vi fick ännu en gång visa upp vår säkra box när Cragg blev utvisad, även hon på grund av en otillåten trängning. Ledarna tog en time out efter ungefär 10 minuter i ett desperat försök till att ordna upp spelet, men dessvärre utan någon vidare framgång.

Inför tredje perioden  hade vi alla fått oss en tankeställare och vi hade bestämt oss att göra allt för att försöka hitta tillbaka till vårt spel. Detta gick inte heller som vi hade tänkt oss och för att citera Fanny så var spelet inte alls trivsamt. JIK tyckte det var lämpligt att utnyttja detta och gjorde därför 3-1 och sedan 3-2 strax efter. Men som tur var har vi vår kära Nettan som gjorde vårt fjärde och sista mål,

och vi andra svarade med ett redigt glädjevrål.

Sedan var det dags att fira segern och förtränga dagens lite mindre ljuvliga spel genom ett vädligt trivsamt samkväN hemma hos Lotta.

/ #9 Hanna Lindström

Försenat matchref

För de som är intresserade är nu matchreferatet från matchen mot IBF Göteborg (19/12) tillgängligt för allmän beskådan lite längre ner i bloggen.

Bättre sent än aldrig anser vi, och särskilt då den matchen var en av de bättre (om inte den bästa?) denna säsong!

Husqvarna - SödraDal: 1-13

Husqvarna IK – IK SödraDal: 1-13 (1-6, 0-2, 0-5)

Dagen började med att vi fick gå upp ca en timme för tidigt. Bussen begav sig kl. 08.00 från Lund. Vi alla visste att förutsättningarna för denna match var att en vinst ger oss en tredje plats i tabellen. Lotta och Mika stod för underhållningen på bussen där vi fick svara på frågor om dem. Vi fick lära oss ett och annat, bl.a. att Mikas största fobi är nattfjärilar och svamp. Hanna och undertecknad avancerade upp till en stark femte plats. När vi väl kom fram var vi 45 minuter för tidiga, som vanligt!

Efter en ganska ljummen uppvärmning tog vi ändå ledningen redan efter ca två minuter genom Nettans solouppvisning. Strax efter det utökar undertecknad till en tvåmålsledning och sedan fortsatte målen trilla in av Nettan x 2, Lilja och Hanna L. Men Husqvarna var inte sämre utan stänkte också in ett mål, men tyvärr för deras del var målet det enda de lyckades åstadkomma i matchen. Vi gick till pausvila med resultatet 1-6.

Andra perioden påbörjade vi lite mindre trivsamt. Det kändes som vi hade domarna emot oss hela tiden, men vi lyckades ändå få med oss en utvisning som tyvärr inte gav något resultat.  Vi lyckas ändå vinna perioden genom två mål av Rosen och Sanna. Vi får inte glömma att gratulera Sanna till det första målet för säsongen.

I tredje och sista perioden lyfte vi vårt spel så att det blev mer trivsamt.  Rosen ville synas i protokollet genom att göra 1-9. Efter en brutal tackling mot lilla rara söta Jonna fick vi spela PP i fem minuter då vi ökar på ledningen till 1-11. Sanna gör sen även sitt andra mål och ett ganska snyggt sådant. Undertecknad slutställde sedan resultatet till 1-13 efter en snygg assist av Mika.

/ #10 Fanny Persson

SödraDal - Stanstad: 8-4

Då var det äntligen dags för hemmaderbyt mot IK Stanstad. Vi kom heltända till matchstart och inget annat än tre poäng gällde.

Matchen blåstes igång 40 minuter senare än utsatt matchstart pga handboll i hallen. När startsignalen gick var det Stanstad som var mest aggressiva och redan efter 02.58 tar de ledningen i matchen genom Nina Ollhage. Vi får igång farten under fötterna och hinner skapa några få farliga lägen innan Stanstads Maria Andersson åker på en utvisning. Detta utnyttjar vi på rätt sätt, 04.37 trycker Emma Rosén dit 1-1-målet av pass från Lilja. Bara par minuter efter vår 1-1-målet får Maria Andersson sin andra utvisning för nick. I detta PP får vi inte lika bra utdelning. När klockan står på 12.41 blir Rosén tvåmålskytt, då hon styr in bollen efter ett skott av Johanna Cragnell. Ledningen blir inte långvarig då Stanstads nummer 5, Jessica Jensen gör 2-2. När det är 1,31 kvar av matchen trycker till sist Palvén in bollen i Stanstads mål efter ett par returer. Men än var inte perioden slut, Stanstad får ett frislag nära mål i slutminuten och från ingen vinkel alls sätter Jenny Lilliehöök bollen i målet. Första perioden slutar lika 3-3.

Tidigt i andra drabbas vi av en utvisning, Hanna Lindström får sitta av en tvåa för otillåten trängning. Vi gör ett mycket bra boxplay och håller tätt bakåt. Efter utvisningen har vi tempot uppe och vi skapar många bra chanser. Tredje gången gillt i matchen åker Stanstads Andersson ut 2 min, denna gång för låsning av klubba. Vi lyckas inte heller denna gång få utdelning på utvisningen. Vi har det mesta utav spelet och vi fortsätter att skapa farliga lägen men bollen vill inte riktigt hitta hela vägen in i mål. 13.04 in i andra perioden får vi en gratis chans att ta ledning då domaren blåser straff. En nervös Palvén lägger upp bollen på mittplan och springer fram mot mål och trycker in bollen, 4-3 och vi hade nu ledningen i matchen igen. Det nästa som händer i matchen är att ännu en utvisning, denna gång är det vår egen Jonna Wivel som får sitta av en tvåminutare. Stanstad utnyttjar detta och lyckas även denna period kvittera innan klockan ringde för paus nummer två.

Detta skulle visa sig bli den längsta pausen för säsongen, då en av domarna blivit magsjuk och tvingas bryta matchen. En ersättare söktes nu, det frågades om domare på läktaren och samtal ringdes. Tillsist dök en ersättare upp och matchen kunde återupptas igen efter en 35 minuter lång paus.

Denna långa vila skulle visa sig gynna oss, vi stod för precis allt i sista. Bollen, spelet, lägena, målen, ja precis allt och detta skulle bli en händelserik sista period. Redan 01.23 ger Nettan oss ledningen i matchen och vi fortsätter att trycka på. Bara strax där efter vill inte Johanna Cragnell vara sämre då hon ger oss en tvåmålsledning, 6-4. Än är inte matchen slut, Stanstad tar time out redan 06.33 in i sista perioden, men detta tar vi del av istället då Fanny får skjuta in bollen i mål ostört. Nu stod det 7-4 och det kändes som att matchen redan var vunnen då Stanstad inte riktig orka hänga på. Lilja ville även hon skriva in sig i matchprotokollet genom att göra periodens och derbyts sista mål för kvällen genom en mycket fin dragning. 8-4 blir matchen siffror och vi gör en mycket bra match.

Ett STORT plus till alla i laget!

Nu laddar vi inför nästa match mot Husqvarna, många mål och tre nya poäng.

#30 Cecilia ”Palven” Palvén

Engelholm Ungdom-SödraDal DM-kvart

Lite sent referat då vi spelade matchen 30/12 2009.

* Vardagskväll = alla var sega.
* Lite tid = dålig och kort uppvärmning.
* Stillastående = dåligt spel.
* Rosen sköt = 0-1.
* Dålig koncentration = 1-1.
* Fanny sköt = 1-2.
* Rosen sköt = 1-3.
* Slutsignal löd = avancemang i DM.

I semi möter vi Landskrona Falcons div. 2 som besegrade Stanstad i sin kvartsfinal.

GOD FORTSÄTTNING

Nyårskrönikor är ju väldigt populära och fyskaka ska inte vara sämre, bättre sent än aldrig!

Årets bästa: Segern borta mot IBF Göteborg då vi krigade och slet som laget vi verkligen är!
Årets sämsta: När Olofström krossade oss hemma.
Årets tråkigaste: Alla i truppen som kämpar med sina skador för att komma tillbaks.
Årets mest oväntade: När vi väl fick köra popcorn på träningen.
Årets tröttaste: Narling på tidiga bussresor.
Årets roligaste: Lagfesten hos Tussen 10 oktober.
Årets dummaste: När Mika trodde hennes studenskylt va klurig.
Årets färggladaste: Linda C med alla sina utstyrslar på träningarna.
Årets händelse: Matchen och festen i Sparbanksarenan. Succé!
Årets låt: Sexy Bitch - David Guetta ft Akon
Årets skadade: Linda med sin förbaskade bröstmuskel, Karin med sina hemska benhinnor, Erika V med sin j-vla fot.
Årets bagare: Alla födelsedagsbarn som bakat massa goda fyskakor.
Årets spelare: Alla som är där och sliter och kämpar för att vi ska vinna och ha roligt!
Årets nyårslöfte: Att vi ska fortsätta utvecklas och bjuda på bra innebandy.

Detta va bara en del av allt roligt, tråkigt, tokigt, skojigt, ledsamt, fantastiskt vi har varit med om. Tror att 2010 kommer bli ännu bättre om vi fortsätter på samma sätt.

Tack till medspelare, motståndare, sargvakter, tränare, kioskfolk, busschaufförer, seketariatet, domare, föräldrar, supportrar mfl. Tack alla!