Husqvarna - SödraDal: 1-13

Husqvarna IK – IK SödraDal: 1-13 (1-6, 0-2, 0-5)

Dagen började med att vi fick gå upp ca en timme för tidigt. Bussen begav sig kl. 08.00 från Lund. Vi alla visste att förutsättningarna för denna match var att en vinst ger oss en tredje plats i tabellen. Lotta och Mika stod för underhållningen på bussen där vi fick svara på frågor om dem. Vi fick lära oss ett och annat, bl.a. att Mikas största fobi är nattfjärilar och svamp. Hanna och undertecknad avancerade upp till en stark femte plats. När vi väl kom fram var vi 45 minuter för tidiga, som vanligt!

Efter en ganska ljummen uppvärmning tog vi ändå ledningen redan efter ca två minuter genom Nettans solouppvisning. Strax efter det utökar undertecknad till en tvåmålsledning och sedan fortsatte målen trilla in av Nettan x 2, Lilja och Hanna L. Men Husqvarna var inte sämre utan stänkte också in ett mål, men tyvärr för deras del var målet det enda de lyckades åstadkomma i matchen. Vi gick till pausvila med resultatet 1-6.

Andra perioden påbörjade vi lite mindre trivsamt. Det kändes som vi hade domarna emot oss hela tiden, men vi lyckades ändå få med oss en utvisning som tyvärr inte gav något resultat.  Vi lyckas ändå vinna perioden genom två mål av Rosen och Sanna. Vi får inte glömma att gratulera Sanna till det första målet för säsongen.

I tredje och sista perioden lyfte vi vårt spel så att det blev mer trivsamt.  Rosen ville synas i protokollet genom att göra 1-9. Efter en brutal tackling mot lilla rara söta Jonna fick vi spela PP i fem minuter då vi ökar på ledningen till 1-11. Sanna gör sen även sitt andra mål och ett ganska snyggt sådant. Undertecknad slutställde sedan resultatet till 1-13 efter en snygg assist av Mika.