Olofström - SödraDal: 2-6

Denna söndagsförmiddag gick busslasset med SödraDals damer upp längs östkusten för att möta Olof Ström (galet bra särskrivning).  Olofström som redan har vunnit serien gjorde att vårt gäng ställde in siktet på en andraplats men först skulle vi vinna denna match för att nå dit. Hässleholmarna stod för lek i bussen i form av frågesport med Sverige som tema och ju mer vi är tillsammans, ju gladare vi blir.

 

Ute på vår promenad innan matchen var det den traditionella Puh pinne-leken i deras å som går utanför hallen. Leken den går till så att man står på brons ena sida och alla släpper sina pinnar ner i ån samtidigt. Sen springer alla tävlande över till andra sidan bron för att se vilken pinne som kom först och vann. Nettan vann, som långt innan alla andra, hade lyckats hitta en vinnande pinne i snön. Hon hade varit hemma under helgen i Olofström och hade flytet. =)

 

Till matchen som inleddes med Pommac. Med korken på som en fin gest från vår sida, önskade vi hemmalaget lycka till i kommande kval och grattis till seriesegern.

 

Och så var matchen igång och båda lagen började med att känna av varandras spel. Efter några byten förstod vi att vi kunde flytta laget högre upp i planen och vi vann i stort sett varje boll och var först i alla närkamper. Olofström hade inte speciellt många lägen på vår planhalva efter bra defensivt jobb från oss hela tiden. Första målet dröjde en tid innan det kom till. Nettan fick i alla fall tag på bollen efter ruffel på mittplan som hon spelade vidare till Fanny på kanten som trixade och fixade sig fram och kunde trolla in 0-1, 13.36 visade klockan då. Vi fortsatte med ett himla bra försvar och vågade framåt. Lotta fångade upp bollen på egen planhalva och avancerade förbi på högerkanten och fick till en riktig stänkare i bortre krysset. Den gamla dängan var mer än välkommen 17.42. Och 0-2 slutade första perioden.

 

Andra perioden kändes inte helt olik den första perioden, vi kunde spela vårt spel men matchen fick ändå ett lite mer öppet spel för båda lagen. Friberg presenterade sig inte förrän 11.05 in i perioden då Cragnell gjorde en egen utflykt och dribblade sig förbi och passade diagonalt till Friberg på kanten som kunde ta två steg framåt och sätta dit ännu ett snyggt mål i protokollet (0-3).

 

Inte långt efter (12.43) kunde Fanny på deras planhalva lyfta bollen över deras ena spelare och skicka vidare bollen till Rosen som säkert slog till på volley och 0-4 stod det nu i siffror. Vi hade ju faktiskt för ovanlighetens skull volleyboll på träningen i tisdags, och det skulle kanske visa sig bli användbart i detta målgörande?!

 

Åter till matchen, bara 1 minut och 17 sekunder senare fick Anette läge att få med sig en långboll från Cragnell på backplats. Anette for iväg i djupled mellan deras backar och mot målvakten kunde hon göra en Foppa straff med inspiration från OS i Lillehammer i Norge 1994, såhär i OS-tider. Glädje! 5-0 och vi gick på moln 14.00 minuter in i andra perioden.

 

Ingeting kändes komplicerat, ingenting kändes svårt. Vi skapar fler lägen nu än i första och bjöd på fler mål.Vi kämpade vidare men innan periodpausen, (18.27) jobbade Olofström till sig ett frislag några meter framför vårt mål och skottet gick i muren men gav retur som Emma Torrika fick tag på och kunde assistera Evelina Eng som gav Olofström deras första mål i matchen 1-5! Reducerat.

 

Inte nog med det, utan vi hann även med en utvisning när det var fyra sekunder kvar i andra perioden så vi började tredje perioden med boxplay. Tredje perioden bytte Olofström målvakt och Maria Filipanics Lilliehöök entrade. Heeej! Men vi höll ihop starkt och bra i vårt boxplay så vi bjöd inte till något målkalas. Olofström började starkare i sitt spel efter utvisningen och vi blev betydligt mer tillbakapressade när de började slå upp bollarna i mitten till forward som på egen hand jobbade till sig lägen. Domaren blåste i visselpipan och Louise Wickström hade jobbat till sig en straff (06.39) och Erika Lundh fick komma in i matchen och ta på sig hjälmen och ställa sig mot straffläggaren Emelie Erdtman, som la en snygg straff och gav hemmalaget deras andra mål för dagen. 2-5!

 

Vi spelade nu defensivt spel tätare in på vartannat än tidigare under matchen men vågade fortfarande framåt och gjorde allt för att inte släppa in mål bakåt. När klockan stod på 10.58 tog vi en timeout som passade oss bra för att få vila lite. Några glada välvalda ord från coacherna gav oss mer energi. I ett senare anfall sköt Fanny i ribban ut och Friberg fick läget att assistera från mittplanen till just Fanny som kom tillbaka på en löpning på kanten och kunde nu göra det välförtjänta målet i nättaket. 2-6! (15.31)

 

Olofström tog sin timeout när 4 minuter återstod och de plockade ut målvakten för att satsa framåt med 6-5 och försöka komma i kapp. De hade en ribbträff ut och några andra chanser men lyckades aldrig få till något mer än så, utan vi kämpade för varandra och höll ihop till slutsignalen.

 

 

2 - 6

 

Vi vågade verkligen vinna matchen idag tjejer! Bra kämparvilja och gott snack, det var riktigt roligt att spela i ett härligt lag som SödraDal idag.

 

Nu har vi vår sista match hemma mot FBC Göteborg på lördag klockan 17.10 i Lunds Idrottshall! Missa inte den.

 

Vi ses däääär!

 

/ #6 Caroline Lilja


Mästarpoeten Karin

Många är imponerade över Karins referat. Erika V har sannerligen fått en konkurrent (Erika skrev ett liknande ref säsongen 05/06 då RBK Göteborg besegrades på bortaplan) 

I SD's gästbok kan man läsa följande:

Upprymd | Ons 17 feb kl. 10:32
 

Vilket referat av Karin! Man blir glad i både själ och hjärta när det finns personer som visar prov på finfin skrivtalang Det är inte bara att kunna svinga en klubba som krävs för att man ska bli uppmärksammad. Du får gärna skriva mer och fler "analyser"

 


Skm: Landskrona - SödraDal

Landskrona Falcons – IK Södra Dal 4-6

(Semifinal i Skånemästerskapen)

 

Då var det Alla hjärtans dag,

 vi skulle äntligen få möta division 2:s bästa lag.

 

I den första perioden är vi lite trötta och klena,

eftersom vi hade gårdagens derby i bena.

Vi går trots det till pausvila med en 1-2 ledning,

efter mål av både Fribbe och Rosen, vilket gav oss hopp om segring.

 

I pausen lyssnar vi på Christians prat

 för att nå toppresultat,

vi får då ta en del kritik

och ändrar samtidigt lite av vår taktik.

 

  I den andra perioden sätter Rosen ytterligare ett mål,

pga. hennes vilja av stål!

Vi rycker upp oss och sätter bättre fart,

för vinna vill vi ju helt klart!

I matchen är det hemskt tuffa tag,

eftersom Landskronas mål alltid är att spela med hugg och slag.

I vissa fall är det nästan överfall,

när några av oss slängs hejdlöst i sargen med en hemsk knall.

Nettan sätter 2-4 urläckert i bur,

vilket gör Landskronas tränare väldigt sur. 

 

I den tredje perioden får vi tre power-play,

vilket ledde till ståhej.

Rosen provar skott från långt håll,

 i målet rasslar det då in en boll!

Slutligen sätter Fribbe spiken i kistan,

vilket gjorde att Landskrona tappade gnistan.

Vår nyckel i dagens drabbning var att vi i pauserna åt russin,

därför gjorde vi lika många mål som ett halvt dussin!

Matchen blev alltför spännande tycker jag,

men vi fick till slut med oss en finalbiljett denna underbara dag!

 

Då är lyckan total,

och vi är till slut i Skånemästerskapens final,

synd bara att den inte sänds på någon TV-kanal!

 

I finalen ska vi visa att vi är Skånes bästa lag,

för i vårt lag finns det utvecklingspotential!

 

Som ni ser är jag inte så bra på att analysera,

därför skriver jag nu inget mera!!

 

 

#5 Karin Sturesson


Bajs och fyskaka



Tisdagsträningen bjöd minst sagt på en ganska rolig händelse den med...

Eftersom antalet närvarande på träningen inte var så högt bestämde Narling att vi skulle spela volleyboll! Jiiihaa!
När vi står där och bollar fram och tillbaka (ja - det var riktigt bra spel emellanåt) uppenbarar sig plötsligt ett litet gossebarn med rumpan bar! Med byxorna nere vid anklarna småsprang han så gott han kunde till toaletterna och började rycka i en av toadörrarna. När inte dörren gick att öppna sprang han paniskt till nästa som visade sig var ledig. Utan att bry sig om att stänga dörren kastade han sig på toan.
Eftersom han inte stängt dörren efter sig hade han ju första parkett till den otroligt högkvalitativa volleybollmatch som pågick. När han suttit ett bra tag började vi självklart ana oråd. Det var då det kom. Ropet som ekade i hela hallen.

-PAAAAAPPAAAAA, JAG HAR BAAAAAJSAAAAAT!

Inget hände.

-PAAAAAPPAAAAA, JAG HAR BAAAAAJSAAAAAT!

Fortfarande ingen reaktion.
Då inget hände började Narling gå mot grannplanen med trevande steg. Eftersom jag inte hörde vad han sa till en man på andra sidan kan jag bara föreställa mig följande ordbyte:

Narling: Ursäkta, är det dina barn som springer runt här?

Okänd man: Nej, det är hans (pekar)

Narling: Okej, men kan du hälsa honom att hans son har bajsat och att han är klar nu....?


När pappan blivit underrättad springer han hastigt till sin sons undsättning. Väl inne på toan och ska precis torka så trillar hans blott treåriga dotter ner för trappan en bit bort. Det var ju bara att lämna den stackars sonen igen (som förmodligen hunnit bli röd och sårig vid det här laget) och plocka upp dottern...

Stackars barn!




Eftersom undertecknad var "fölsegris" igår bjöds det givetvis på fyskaka efter dagens träning.
Här kommer receptet då önskemål om det kom upp... 



SAGENS SNICKERSKAKA

ca 20 bitar

1 burk jordnötssmör
1 dl socker                             <---------------Smält ihop detta i en kastrull.
2 dl sirap                                                     Akta så att det inte bränner fast i botten = inte kul!


1 dl kokos
1 tsk vaniljsocker
1 liter kellogs cornflakes           <---------------Blanda i kastrullen.


Bred sedan ut degen på ett bakplåtspapper --> kavla ut degen till önskad tjocklek.

*Husmorstips - Lägg ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå den outkavlade degen för att undvika att kaveln blir kladdig!


Smält blockchoklad.
50/50 ljus/mörk.
Bred sedan på degen.


LYCKA TILL!





Over and out!

#18



Oväntat besök

Under måndagsträningen råkade vi ut för ett minst sagt oväntat besök. Precis som alla andra måndagar samlades vi i omklädningsrummet för att prata om helgens matcher. Efter cirka fem minuter inträffar det oväntade. Mitt under pågående diskussion kommer en man och en kvinna ut ur toaletten vilket gör oss alla mycket förvånade och inte minst fundersamma. För att göra den redan pinsamma situationen lite mindre pinsam försöker ”paret” rusa ut så snabbt som möjligt men problemet är att de tar fel dörr (förrådsdörren). Till slut hittar de ut och kvar sitter vi och undrar vad fan som precis hände…

 


 

För övrigt är det ganska anmärkningsvärt att två spelare i laget inte visste att Sverige låg i Norden vilket chockerade övriga i laget. Och tydligen så är vägarna i Landskrona ovanligt breda och tjusiga…

 

Just det, under helgen som gått har vi också hunnit med att både besegra ett uddlöst Malmhaug med 10-0 samt gå vidare till DM-final efter att ha vunnit mot Landskrona med 6-4.


Warberg - SödraDal

Tänk att en förlust kan vara ett fall framåt!
Så var faktiskt känslan efter att vi föll borta mot Warberg med 5-3.
Men, för att börja från början så åkte vi med ett reducerat manskap upp längst kusten, för att tillslut hitta till den rätta hallen.
Som vanligt var vi ute i allt för god tid, och eftersom solen hade en av sina bättre dagar, tågade 5 stycken av oss iväg mot havet som undertecknad hade skymtat i horisonten. Där insåg Sälen/Rosen att denna sol faktiskt värmde på rumpan om man vände sig om, så där stod vi på en liten brygga och och njöt.


I omklädninsrummet insåg Lilja att hon glömt sina matchshorts, en liten förutsättning för att spela, men efter ett tag (när rösten börjat gå upp i en smått panik-falsett) insåg hon att hon redan var ombytt och shortsen redan satt där dom skulle. Bra där.
Hannas röstläge var ungefär densamma när hon insåg att hennes värmebyxor stannat hemma, och därav skulle hon ju absolut inte kunna spela. Den räddande ängeln Lotta drog fram ett par ur hennes trunk, som hon av någon anledning hade med sig. Är det inte märkligt hur allt sånt här brukar lösa sig? Fantastiskt.
Tror inte att det hände något extremt intressant under uppvärmningen, så jag ska inte plåga er med att berätta något om den, utan kastar mig framåt i handlingen till matchstart.
Den gick inte så bra.
Efter 34 fantastiska sekunder gör Warbergs duktige Therese Arnesson 1-0, och då (först då) insåg vi kanske att matchen börjat. Planen är väldigt liten och tajt, och vi som är vana vid öppna landskap i våran stora ljusa hall i Lund, kände oss lite smått klaustrofobiska i början. Efter ett tag insåg vi dock att man faktiskt kan skjuta från halvplan och samtidigt lyckas få bollen fram till mål utan att skämma ut sig, så det fick bli planen framöver. Få bollen på/i mål på ett så enkelt sätt som möjligt. Smart va?
Efter nästan 10 minuter får vi äntligen utdelning! Jag kommer inte exakt ihåg vad som hände i inledningen av denna situation, men det slutar iaf med att jag landar hårt på mina knän precis samtidigt som jag sett till att bollen hamnat i det högra krysset! Lilja och hennes shorts assisterade! 1-1!
Första perioden slutar 1-1, efter att båda lagen fått varsin utvisning.

Vi fick börja period 2 med att spela 5 mot 4 i nästan 2 minuter, dock behövde vi bara 36 sekunder för att få det att rassla i nätet. Rosen stänkte in den efter en passning från Lotta, och därmed drog jag och Rosen ifrån ytterligare i den interna kompis-poängligan. =)  
Engan försökte denna match att komma i kapp våran lagkapten i jakten om flest utvisningar, och drog på sig sin andra 2 minutare för dagen. Domarn ansåg att hon inte nyttjade klubban för att slå på bollen som man ska, och till skamvrån fick hon gå. Dock har vi ett GRYMT boxspel (heter det så?) och Warberg lyckades inte få in en boll i något av deras PP, bra jobbat tjejer!
Tyvärr lyckades Warberg kämpa in en boll med fem minuter kvar av perioden, som slutade 2-2.
Alltså var det väldigt spännande inför de sista avgörande 20 minuterna!

Den tredje perioden var ca 5 minuter gammal när Wics Therese Arnesson gjorde sitt andra mål för dagen och gav dom ledningen med 3-2, och om jag inte missminner mig så var det denna gång hon dribblade igenom hela vårat lag. Varsågod. Hatten av.
Lotta ville inte vara sämre hon, men eftersom hennes teknik (soLLy!) inte ännu är av samma kvalité som Wics förre målgörare, bestämde sig hon för att dra en (jätte)långboll som snyggt träffade Palvéns rygg/axel, över målvakten och in i mål! Varför kämpa sig genom ett helt lag när man kan låta bollen göra jobbet?! Detta skedde endast 5 sekunder efter Wics 3-2 mål, och således stod det 3-3.
Något vi inte lyckades hålla eftersom Warberg gjorde 4-3 kort efter det. Från nu till att Warberg tjongade in 5-3 i öppet mål är allt lite oklart för mig, jag vet faktiskt inte exakt vad som hände. Men jag tror att båda lagen kämpade på bra och att matchen svängde fram och tillbaka, med bra möjligheter för båda lagen. Kommer ihåg att vi hade nån boll som studsade stolpe, bakom målvakten och ut..
Jaja, marginaler är vad som gör denna sport intressant, och som jag sa i början så var denna match ändå ett fall framåt! Klart att vi var besvikna, men med handen på hjärtat (och detta kan låta konstigt) förlorar jag hellre en bra spelad match mot ett bra lag, än att vinna men samtidigt spela skit mot ett sämre lag.. Inte alltid dock (för då åker man ur serien...)! Men helgens match visar ändå att vi kan ge allt om vi bara vill! Härligt tjejer!

Until nex time..
// Mika Persson

RSS 2.0