SödraDal - Stanstad: 8-4

Då var det äntligen dags för hemmaderbyt mot IK Stanstad. Vi kom heltända till matchstart och inget annat än tre poäng gällde.

Matchen blåstes igång 40 minuter senare än utsatt matchstart pga handboll i hallen. När startsignalen gick var det Stanstad som var mest aggressiva och redan efter 02.58 tar de ledningen i matchen genom Nina Ollhage. Vi får igång farten under fötterna och hinner skapa några få farliga lägen innan Stanstads Maria Andersson åker på en utvisning. Detta utnyttjar vi på rätt sätt, 04.37 trycker Emma Rosén dit 1-1-målet av pass från Lilja. Bara par minuter efter vår 1-1-målet får Maria Andersson sin andra utvisning för nick. I detta PP får vi inte lika bra utdelning. När klockan står på 12.41 blir Rosén tvåmålskytt, då hon styr in bollen efter ett skott av Johanna Cragnell. Ledningen blir inte långvarig då Stanstads nummer 5, Jessica Jensen gör 2-2. När det är 1,31 kvar av matchen trycker till sist Palvén in bollen i Stanstads mål efter ett par returer. Men än var inte perioden slut, Stanstad får ett frislag nära mål i slutminuten och från ingen vinkel alls sätter Jenny Lilliehöök bollen i målet. Första perioden slutar lika 3-3.

Tidigt i andra drabbas vi av en utvisning, Hanna Lindström får sitta av en tvåa för otillåten trängning. Vi gör ett mycket bra boxplay och håller tätt bakåt. Efter utvisningen har vi tempot uppe och vi skapar många bra chanser. Tredje gången gillt i matchen åker Stanstads Andersson ut 2 min, denna gång för låsning av klubba. Vi lyckas inte heller denna gång få utdelning på utvisningen. Vi har det mesta utav spelet och vi fortsätter att skapa farliga lägen men bollen vill inte riktigt hitta hela vägen in i mål. 13.04 in i andra perioden får vi en gratis chans att ta ledning då domaren blåser straff. En nervös Palvén lägger upp bollen på mittplan och springer fram mot mål och trycker in bollen, 4-3 och vi hade nu ledningen i matchen igen. Det nästa som händer i matchen är att ännu en utvisning, denna gång är det vår egen Jonna Wivel som får sitta av en tvåminutare. Stanstad utnyttjar detta och lyckas även denna period kvittera innan klockan ringde för paus nummer två.

Detta skulle visa sig bli den längsta pausen för säsongen, då en av domarna blivit magsjuk och tvingas bryta matchen. En ersättare söktes nu, det frågades om domare på läktaren och samtal ringdes. Tillsist dök en ersättare upp och matchen kunde återupptas igen efter en 35 minuter lång paus.

Denna långa vila skulle visa sig gynna oss, vi stod för precis allt i sista. Bollen, spelet, lägena, målen, ja precis allt och detta skulle bli en händelserik sista period. Redan 01.23 ger Nettan oss ledningen i matchen och vi fortsätter att trycka på. Bara strax där efter vill inte Johanna Cragnell vara sämre då hon ger oss en tvåmålsledning, 6-4. Än är inte matchen slut, Stanstad tar time out redan 06.33 in i sista perioden, men detta tar vi del av istället då Fanny får skjuta in bollen i mål ostört. Nu stod det 7-4 och det kändes som att matchen redan var vunnen då Stanstad inte riktig orka hänga på. Lilja ville även hon skriva in sig i matchprotokollet genom att göra periodens och derbyts sista mål för kvällen genom en mycket fin dragning. 8-4 blir matchen siffror och vi gör en mycket bra match.