Matchreferat

IK SödraDal-Olofström: 1-7 (0-3, 0-1, 1-3)

Förutsättningarna för en tidig ”seriefinal” var de bästa. Vi kom till matchstart med ordinarie lag. Motståndarlaget Olofström kom till Lund obesegrade och med ett stort självförtroende. Matchen startade lite försenat med ett snabbt spel och första chansen från Olofström kom redan efter 8 sekunder från en av matchens stora profiler Emma Torikka. Olofström tog ledningen redan efter 5 minuters spel efter mål av Lina Örknér. Spelet böljade fram och tillbaks med flera chanser för båda lagen men en miss av oss på mittplan utnyttjades av Olofström och de tog ledningen med 2 mål. Minuten efter gör Olofström efter en snabb kontring även 3-0 . Vi fortsatte att spela vårt spel men lyckades inte sätta våra chanser. Första perioden avslutades bättre efter en inledning med hafsigt spel.

Även andra perioden inleddes med press från Olofström innan vi fick lite ordning på vårt spel. Lotta hade en chans efter en rusch från egen planhalva. Olofström hade både ett ribbskott och ett stolpskott. Erika storspelade i målet och gjorde en superräddning. Efter 14 minuters spel utvisades Cragnell 2 minuter för fasthållning. Detta utnyttjade Olofström och de gjorde 4-0. Perioden var trots allt jämn vilket visades av att skottstatistiken var 10-10.

Inför tredje perioden gick vi inte in med hängande huvuden utan med en vilja att ge Olofström en match. Men redan efter 4 minuters spel gjorde Olofström ytterligare ett mål efter en brytning på mittplan. Det dröjde bara några minuter till och Olofström tog ledningen med 6-0 efter ett snyggt passningsspel. Vi hade även våra chanser men lyckades inte göra mål. Vi tog en time out där laget peppades till att göra mål. Efter detta räddades vi än en gång av ett ypperligt målvaktspel av Erika. Olofström drabbades av en utvisning då Louise Wickström fick 2 minuter för upprepade förseelser. Vi lyckades inte utnyttja vårt powerplay utan strax efter det att Olofström blev fulltaliga gjorde de ytterligare ett mål. Till sist med en minut kvar av matchen lyckades Mika spräcka nollan efter framspel av Lotta.

Matchen slutade 7-1. Vi kämpade och gav järnet men lyckades inte sätta bollen i mål. Olofström visade att de är ett topplag i div 1. Nu tar vi nya tag och laddar inför nästa helg. För ge upp det gör vi aldrig.