SödraDal - FBC Göteborg

IK SödraDal – FBC Göteborg: 6-4 (2-0, 1-2, 3-2)

Säsongens sista seriematch betydde ingenting placeringsmässigt för oss, men de tappade poängen uppe i Göteborg gav motivation, dags att trycka till FBC på hemmaplan!

Matchen inleddes med kontrollerat spel och efter knappt sju minuter hade både Lotta och Palvén gjort varsitt mål. Matchens första utvisning drabbade FBC i slutet av perioden, men det blev ingen riktig fart på spelet och därför fick vi inte heller utdelning.

Spelet i den andra perioden kändes betydligt svajigare trots ytterligare ett mål av fröken Mansfield i ett tidigt power play. Lilja drar strax efter målet på sig en utvisning, FBC förvaltar sin chans och rullar direkt bort det decimerade försvaret och reducerar. I mitten av perioden tycker FBC in ytterligare en boll bakom Erika, Christian tar time out och lyckas lugna ner spelet något. Vi får chansen att dra ifrån i ytterligare ett power play, men tiden rinner iväg utan någon riktig vass målchans.

Tredje perioden drar ihop sig till en riktig rysare, 06.31 är kvitteringen ett faktum. Bara elva sekunder senare gör Hanna Lindström viktiga 4-3. Som tack för hjälpen skickas hon iväg från matchen, stackars Hanna stod inte med på protokollet! Det blir även dags att försöka döda tid under femminutersutvisningen, vilket vi lyckas med i nästan tre minuter. FBC tar sedan en time out och styr upp sitt power play och lyckas kort därefter trycka in bollen i nätet, kvitterat igen. Ida tyckte sedan att det var dags att presentera sig som målskytt för säsongen och SödraDal är då återigen i ledning. Det är sedan dags för ännu en utvisning, de två minuterna i boxplay är nervösa men försvaret håller undan. Palvén är sedan iskall och sätter straffen som följer på lite fult försvarsspel och spikar slutresultatet 6-4.

Tre poäng, revansch och bara en match kvar för säsongen: DM-final nästa!