Matchreferat

IK SödraDal – Husqvarna: 10-1 (2-0, 5-1, 3-0)

I årets andra hemmamatch stod Husqvarna för motståndet och vi var väl medvetna om att de inte hade rosat marknaden i inledningen av säsongen. Men med erfarenheter av att vi brukar ha svårt mot lite sämre lag så bestämde vi oss för att inte underskatta dem, vilket vi sedan inte gjorde  - skulle det visa sig…

Vi lade in högsta växeln direkt i första perioden med flera farliga målchanser, men första målet dröjde lite tills Fribbe stänkte in bollen i bortre krysset 03.39 i matchen. Vårt spelövertag fortsätter sedan perioden igenom med många skott på mål men 2-0-målet dröjer. Husqvarna som började matchen med fullplanspress ser allt tröttare ut och välförtjänt utökar vi ledningen i den femtonde minuten.

Andra perioden börjar bra genom ett tidigt mål signerat Fribbe. Några minuter efter hittar även Palvén målet och Husqvarna ser lite uppgivna ut. 08.43 in i perioden görs matchens snyggaste mål då Lotta vänder bort två motspelare och placerar bollen snyggt i krysset. 6-0 och 7-0 kommer strax därefter genom Rosén respektive Palvén. Tyvärr lyckas Husqvarna spräcka vår nolla då vi tappar fokus i försvarsspelet. Vi vinner andra perioden med 5-1 med en skottstatistik på 25-1 som talar sitt tydliga språk.

Även tredje perioden präglas av ett massivt spelövertag från vår sida men vi har lite svårare att komma till avslut. Efter ca 8 minuter gör Fribbe sitt tredje mål för dagen och strax efter det får vi en chans att utnyttja vårt powerplay som knappt hinner börja förrän Mika tar köksvägen och gör 9-1. Ca 3 minuter kvar gör Nettan mål efter en tilltrasslad situation framför Husqvarnamålet. Mycket mer än så sker inte i matchen utan vi gör det vi ska och vinner, och framförallt så lyckas vi göra många mål.