Matchreferat

IK Stanstad-IK SödraDal 3-4 (0-0, 0-1, 3-3)

I årets tredje match stod Stanstad för motståndet och det var dags för andra derbyt på fyra matcher… eller hur var det nu, sex derby o tredje matchen! Redan på förhand vara alla fullt medvetna om att det skulle bli en tuff kamp, precis som alltid mot Stanstad. Och detta blev inte något undantag.

Redan på uppvärmningen kändes det att det var hög stämning och folk peppade igång varandra. Tyvärr hade vi inför dagen drabbats av ett par bortfall på grund av sjukdom. Vi började matchen på två kedjor och med massa taggade lirare som vara redo för inhopp på bänken. Efter första perioden stod det 0-0 på tavlan och matchprotokollet var fortfarande blankt, trots detta bjöds de 232 personerna som letat sig till Bråhögshallen på bra spel.

Efter drygt 7minuter av andra perioden drabbas Stanstad av en utvisning, som vi tyvärr inte kan utnyttja till att göra mål. Dagens första mål kommer istället efter 17.50 efter ett snyggt skott från Cecilia Palvén, assisterad av Lotta Mansfield. Mycket mer hinner inte hända innan andra perioden är över.

Taggade av målet i slutet av andra perioden går vi ut i tredje och börjar med att göra 2-0 genom Jonna Wivel med knappt 3 minuter spelade. Givetvis vill inte vår nuvarande poängliga ledare vara sämre, en och en halv minut senare har Mika placerat ett ”stenhårt” skott nere i målvaktens högra hörn. Stanstad tvingas ta time out och börjar pressa på hårdare. Med 6.50 spelade av tredje perioden drabbas vi av en utvisning, Crag 2min för fasthållning. Stanstad är effektivare i sitt powerplay och lyckas efter bara en minut spräcka vår nolla. Crag tar sedan saken i egna händer och sätter 4-1 i Stanstadburen. Stanstad fortsätter att pressa på och kan med sex och en halv minut kvar av matchen reducera till 4-2. Spelet blir lite hafsigare och det är mycket känslor med i spelet. Med bara 40sekunder kvar letar sig återigen bollen in i vårt mål.

Men närmare än 4-3 kommer inte Stanstad och vår första trepoängare för året är hemplockad! En riktigt härlig kämparinsats tjejer!! Nästa helg möter vi Husqvarna hemma den 10/10 16.00. Husqvarna har inlett serien med tre förluster och kommer garanterat vara taggade för att ta sina första poäng för säsongen.

++++++ Hela laget som står upp och kämpar för varandra och aldrig ger sig!