Matchreferat

Malmhaug KFUM - IK SödraDal 3-7 (0-2,0-3,3-2)

På jakt efter vår femte raka seger åkte vi till Kulladals Sporthall för ett nytt Skånederby, nu mot Malmhaug KFUM. Ett KFUM som senast kom från en storvinst mot Husqvarna med 9-1. Det ryktades om mycket folk på läktaren, och en vinst från vår sida skulle föra upp oss till en andraplats i tabellen, så det var inte svårt att hitta tändvätska till denna matchen!

Matchen började lite böljande med ett par anfall åt båda hållen. Mitt i ett KFUM-anfall jobbar Ida starkt åt sig bollen och trampar snabbt förbi ett par Malmöspelare på kanten och spelar sen snyggt över bollen till Mika som trycker in matchens första mål efter 3.37. Vi fortsätter sen att ha ett massivt tryck på motståndarnas planhalva. Med bra passningsspel och snygga anfallskombinationer har vi många riktigt heta chanser, och hade det inte varit för en duktig Karolina Lilja i KFUMs mål så hade vi haft några fler bollars ledning. Nästa mål kommer inte förrän 19.23 då "vår" Lilja spelar in bollen till Sagen som trycker in den i kassen.

I början av andra perioden är det lite ställningskrig, KFUM pressar nu högre upp i banan och stressar våra uppspel. Men våra backar sköter det bra och vi kan utöka ledningen efter 10.09, efter ett snyggt anfall där Fanny är sist på bollen. Några minuter senare så trycker Lilja in 0-4 på egen hand, och tätt där efter skriver Friberg in sig i protokollet efter ett riktigt mönsteranfall som startade redan nere från målvakt och sen klapp klapp-spel upp över hela banan. Som taget ur instruktionsboken! Det sista som händer i perioden är att Lotta drar på sig en utvisning, 2 min för upprepade förseelser.

Så tredje perioden börjar med boxplay, och detta fixar vi precis som vanligt, helt galant. Efter någon minut som fulltaliga skjuter Mika in sitt andra mål för kvällen, efter en riktig smörpass från Rosén. Vi trycker sen på bra igen, bland annat så har Lotta ett skott i stolpen, och om jag inte minns helt fel så hade vi en ribbträff också. Sen var det dax för en ny utvisning, men nu på en KFUM-tjej. Vi beslutar att ta in en extra spelare och lämna målet tomt, men sen är vi inte riktigt på tå och Malmös Therese Nilsson kan enkelt rulla in 1-6. Härefter blir det lite rörigt och stressigt från vår sida, i takt med att KFUM öser på allt mer. Efter ett skott i ribban och några halvfarliga chanser emot oss, tar vi en timeout för att lugna ner och ta tag i spelet igen. Detta hjälpte, vi har bland annat ett flertal frilägen som antingen gick strax över eller räddades av målvakten. 14.56, efter en snygg genomskärare av Engan, och sen en ännu snyggare kroppsfint av Hanna, utökar Hanna ledningen till 1-7. KFUM hinner sen göra ytterligare ett mål under speltid, och sen även ett efter (!). Matchuret har redan tickat iväg men då ingen signal kom från sekretariatet så godkänner domarna märkligt nog målet! Klockan stod på 19.59 när Malmö får tag i bollen, sen fintas två spelare bort och sen skjuts bollen i mål. Vilket ju känns ytterst omöjligt att hinna med på en sekund...

Så lite sura miner efter matchen, men det är bara att glömma och gå vidare. Vi gör en bra match, med härlig fart under fötterna och snygga anfall. Och inte att glömma, ett mycket bra försvarsspel! Det är många i laget som presterar bra, men jag måste ge ett litet extra plus till 15-åriga Ida Sundberg. Hon gick ner från sin forwardsplats då två ordinarie backar fattades, och det gjorde hon med bravur! Riktigt roligt att se. Nu är vi spellediga nästa helg, och då är det bara att vila upp sig för ett tufft möte helgen efter, för den 14:e kommer serieledande Olofström på besök till Lunds Idrottshall. Matchstart: 16.00. Missa inte det!