Matchreferat

Jönköping-SödraDal 4-7 (1-3, 1-3, 2-1)

06.15 ringde min klocka och det var faktiskt inte så svårt att gå upp, då det var dags för säsongens första riktiga bortamatch då vi skulle åka genom de småländska skogarna för att möta Jönköping. Hör och häpna så hade vi samling kl 07.00 och då lämnade faktiskt bussen Statoil, första gången i SödraDals historia att alla var i tid. Så med en liten buss styrde vi kosan mot Örkelljunga där vi skulle hämta upp de i laget som kommer från staden som gud glömde, Hässleholm.

Bussresan var lugn och tyvärr blev det ingen film i bussen då något kiosk hade tagit itu dvdn dagen innan menmen. Väl framme blev vi fint bemötta av Carlberg och Sagel som hade tagit sig till Jönköping via sina familjer och nu var laget helt igen! Jönköping visade sig vara en riktigt trevlig stad. I det fina vädret  fick vi bla se skolan där Amy Diamonds lillasyster går och mycket annat fint. Vårt omklädningsrum kändes lite som ett hotell med värsta high tech-nycklen och doften var helt rätt också. Efter detta kunde det ju bara bli en bra uppvärmning och en bra match.

Matchen startade i ett rasande tempo och redan i den första spelminuten fick Sagel en ordentlig tryckare och det var dags för pp. Efter 35 sekunder i pp tyckte Fanny att det räckte och hängde dit den efter en assist från målvakten Sandra. Jubel bröt ut från bänken och från läktaren hördes klappningar från Sagels och Linda C släkt och Mikas kompis. Palven ville inte var sämre än sin anfallskompis och hon behövde bara 5 sekunder för att stänka in 2-0. Vi fortsatte att trycka på och spela som aldrig förr och efter ett snygg inspel av Lilja kunde Nettan hänga in vår 3e boll för dagen. Jönköping tog en välbehövlig time out och spelade upp sig, de visade ingen respekt utan de gick ut och tog för sig och med 4 minuter kvar reducerade dem till 3-1.

Andra perioden började något rörigare då Jönköping spelade upp sig ännu ett snäpp och när det kom till Hawaiispel så var de helt klart det bättre laget. Men vi lyckades hålla undan och 8.13 gör Rosen mål på en assist från undertecknad. Jönköping med sina unga och oförstörda spelare som the Boss uttryckte sig gav inte upp utan tryckte in 4-2 i 12e spelminuten. Jag vet inte om Cragnell tyckte det var nog eller om det var dags för en back att göra mål men hon gav sig av på en av sina kända "rajder" och utökade vår ledning till 5-2. Med ungefär en halvminut kvar ville inte Engan vara sämre utan stänkte dit 6-2 med det hårdaste skottet för dagen och assisten signerades Ida som gjorde sitt första div 1 poäng.

Instruktionerna för tredje var glasklara jag hörde bara inte dem men att de skulle pressa högt och vara tvungna att göra något behöver man inte vara Einstein för att förstå. Som vanligt vid en sådan ledning vi hade så går man lite på halvfart och de sprang på. Det gav resultat och 10.36 kunde de sätta deras 3e målet för dagen. Jönköping hade ett par farliga chanser till som en inneribba och någon stolpe, men stolparna var på vår sida idag. Med 5 minuter kvar av matchen vill Täby också göra mål och sköt in vårt 7e mål för dagen efter en passning av Cragnell. Jönköping lyckades få in en boll till men närmare än 7-4 kom de inte. Vi kunde hålla undan och 3 sköna poäng fick följa med i bussen hem.

Eftersom jag är lite mesig så tycker jag att dagens plus går till kollektivet då alla kämpade och stod upp för varandra. Vi visar idag att vi kan göra mål om bara vi skjuter och på 7 mål är det 7 olika målskyttar och det tyder på en jämn och bra trupp!

Nästa helg kommer de nygamla i serien Warberg på besök. Warberg har öppnat sådär bra med de har mött svåra lag och i denna omgången slog de Stanstad med 9-5 så det kommer bli i tuff match på lördag.

24/10 Kl 16.00 Lunds Idrottshall

Då ses vi!

#21 Lotta Mansfield

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0