Inför Stanstad - SödraDal

På söndag hettar det till i div.1 södra då IK Dam åker till Staffanstorp för att möta antagonisterna IK Stanstad. Stanstad tog sin första trepoängare förra helgen då de mötte Husqvarna som fick stryk med hela 16-2. Dock fick Stanstad se sig besegrade i derbyt mot KFUM Malmhaug i seriepremiären och vill säkert ta sina första poäng på hemmaplan. IK Dam däremot åkte på en svidande förlust mot IBF Göteborg förra helgen och är därför mycket revanschsugna. Båda lagen är alltså mycket laddade och förhoppningsvis kommer det bli en välspelad och spännande match med mycket publik.

Christian har svarat på några frågor inför söndagens derby:

Tankar om förra helgens svidande förlust mot IBF Göteborg?
Vi har lagt det bakom oss, tyvärr så satte vi inte våra chanser de två första perioderna vilket gör att vi tappar spelet i sista perioden.

Derby mot Stanstad väntar i helgen, vad har du för tankar inför matchen?
Ännu ett Skånederby, det är alltid kul och hårt att möta Stanstad. Jag hoppas vi kan fortsätta spela vårt spel och att vi sätter våra chanser.

Hur ser läget ut i truppen?
Det ser ok ut, ett par skador irriterar, men samtidigt kan vi eventuellt få se en säsongsdebut av en tidigare skadad spelare till helgen.

Vad ska vi göra för att vinna mot Stanstad på söndag och hur tror du matchen slutar?
Stanstad har alltid varit bra framåt och nu har de fått in ytterligare bra forwards i truppen, så deras anfall får vi absolut se upp med. Samtidigt måste vi upprätthålla vårt tempo i anfallszon, då kan det gå vägen även om det är ännu en tuff match. Jag tror på vinst! Låt säga 2-4.

Här kan ni läsa vad Stanstad har att säga om matchen ...