Matchreferat

IK SödraDal – Warberg IC 4-1 (1-1, 2-0, 1-0)

Warberg kommer till mötet mot oss med endast tre poäng och har därför parkerat i serietabellens nedre del – en placering som inte stämmer överens med deras kapacitet. Vi kommer till matchen med tre segrar i bagaget på jakt efter ytterligare tre poäng.

Matchuret har precis passerat två minuter när Fanny Persson ger oss en smakstart på matchen. Efter målet fortsätter vi att spela piggt och vi rör om i Warbergs försvar med ett par snabba omställningar.  Matchen står och väger och båda lagen skapar chanser.
I mitten av den inledande perioden vänder Warberg snabbt spelet efter att ha brutit ett uppspel från vår sida och ett olyckligt byte gör att gästernas Camilla Halldén kan rinna igenom och sätta dit kvitteringen. Strax efter målet drabbas vi av en utvisning när Charlotte Sagen åker ut för otillåtet slag. Ännu en gång visar vi upp en bra och tät box och Warberg går lottlösa ur det numerära överläget. 1-1 står sig perioden ut utan att vi egentligen kommit upp i normal standard.

Andra perioden är segstartad från vår sida och vi har svårt att etablera vårt spel. Warberg tar för en stund över och har ett par lägen där Erika Lundh i målet bjuder på några fina räddningar. Vi får till slut ordning på vårt spel och efter halva mittenperioden är vi med i matchen igen. Det viktiga 2-1-målet kommer strax därefter när Anette Hansson kallt placerar in bollen bakom gästernas målvakt. Vi fortsätter att ånga på och vi får utdelning när Erika i målet hittar Cecilia Palvén med ett långt utkast. Fri med målvakten gör Palvén inget misstag och ser till att sätta dit 3-1. Strax innan periodpausen åker Lotta Mansfield ut för hårt spel.

Till följd av Lottas utvisning inleder vi sista perioden i boxplay där vi återigen ser till att hålla tätt. Strax efter att vi blir fulltaliga är Anette ännu en gång framme och skriver in sig i målprotokollet efter att ha snyggt stänkt dit 4-1. Med vårt tremåls-överläge vågar vi hålla i bollen och spela ut mer. Vi har ytterligare något läge att dryga ut vår ledning men slutresultatet skrivs till 4-1.

Matchen mot Warberg var vår fjärde raka seger och vi visar att vi hör hemma i toppen av tabellen. Nu hoppas vi att vår segersvit håller i sig till nästa match mot KFUM Malmö på torsdag.