Säsongspremiären avklarad!

Tiden var inne, klockan hade passerat 20:15 och säsongens första tekning blåstes igång. Längtan hade varit stor och ett par av oss var till och med nervösa. Hade vi glömt bort hur man spelade innebandy?

Båstad Outdoor Open närmar sig med stormsteg och denna vecka fick vi äntligen känna på klubba och boll. Motståndarna i dagens träningsmatch hade varit i hall under hela sommaren och såg onekligen vana ut när målvakterna värmdes igång. Vi själva trampade igång uppvärmningen och det såg laddat ut från första skott. Efter sista peppningen och ringen runt kassen började matchen.

Första perioden bjöd på ömsom vin och ömsom vatten. Energin i vårat gäng gjorde oss jobbiga att möta och Palmstaden blev lite tagna på sängen. Hårt slit över hela banan gav resultat och perioden vanns bekvämt med klara 5-0. Nyckeln till resultatet stavas gediget försvarsarbete och disciplin i spelet framåt.

- Riktigt rolig första period. Vi visar på bra inställning, krigar hårt och är resoluta när läge ges. Skönt att få en bra start på säsongen, summerar tränare Johan Malmbjer första perioden.

I andra perioden eftersträvades lite mer trygghet i spelet, det var vi som skulle styra och ställa fullt ut. Tyvärr så låste det sig lite och var och en började köra sitt race. Vi följde inte riktigt våran plan och motståndarna tilläts göra billiga mål, samtidigt som vi inte hade skärpan när väl läge gavs. Palmstaden finar till siffrorna och ledning 7-1 blir 7-3 innan perioden är över.

- Vi slarvar lite väl mycket och följer inte planen vi lagt upp. Vi vet att vi kan kontrollera spelet bättre och ska inför sista våga etablera och vårda boll för att skapa heta lägen, meddelar tränare Christian Hägerström.

I sista akten fortsätter vi äga boll men nu ser det betydligt bättre ut än i andra. Vi spelar rakare och spelar framförallt utifrån det vi diskuterat i pausen. Stundom går bollen som på ett snöre och publiken bjuds på ett par läckra kombinationer. Backarna vågar hålla boll samtidigt som forwards löper enligt ritning. Vi vinner perioden med 4-1 och matchen slutar således 11-4.
En välförtjänad seger och skön start på säsongen!

- Bra tredje period där alla tar sig i kragen och spelar enkel innebandy efter direktiv. Skönt att vi redan nu kan nollställa, tänka till och gå ut med nya krafter. Nu gäller det att fortsätta träna och utvecklas. Detta är bara böjan på någonting som bara kommer bli bättre och bättre, avslutar Christian Hägerström.

Vi tackar motståndare, domare och publik för en trevlig kväll. Vi passar även på att önska Palmstaden lycka till kommande helg i Båstad.

Målskyttar - Emma Rosén (2), Patricia Olsson (2), Jessica Jenssen (2), Hanna Johannsson (2), Cecilia Palvén (1), Sofie Larsson (1), Fanny Persson (1)