Lagpresentation; Stanstad


Efter att ha presenterat alla spelare och ledare i vårt eget lag så kommer här en ”presentation” av de övriga lagen i serien. Information om spelare och tidigare resultat kommer från de egna lagens hemsidor och statistik från innebandy.se. Med reservation för fel. Fyll gärna i, ta bort eller rätta. Först ut är en utav våra skånska konkurrenter:

 

IK Stanstad

www.stanstad.com


 

 

Föreningshistorik

Stanstad kommer ifrån Staffanstorp som ligger ca 1 mil utanför Lund. Föreningen bildades 1993 då man hade tre föreningar i byn som slogs ihop till en. Stanstad är en utav de största föreningarna i Skåne med över 500 licensierade spelare.

 

I föreningen har man förutom damlaget i div.1 även ett damlag i div.3. Herrarna spelar i div.2 och div.4. Utöver detta har man ett flertal lag på juniorsidan.

 

Hemmamatcherna spelas i Bråhögshallen i Staffanstorp. Matchstället är blått, svart, svart medan bortastället är rött, svart, svart.

 

 

Damlagshistorik

2001 kvalade Stanstad till div.1, med bla Sara Simonsson (Pixbo), Sanna Pollak (FBC Göteborg) och tog sig för första gången upp i div.1. Säsongen 01/02 spelades alltså i div.1 där bla Linda Assmundsson och Johanna Cragnell va med och fullkomligt krossade allt motstånd och vann serien överlägset. Man missade elitserien och efter en rejäl spelarflykt, bla pga Lugi och Burlövs nybildade förening Lund/Burlöv, blev det svårare åren efter.

 

Säsongen 02/03

Spelade i ettan klarade sig i de sista omgångarna.

 

03/04

Åkte ur ettan

 

04/05

Åkte ur tvåan

 

05/06

Spelade i div.3

 

06/07

Vann trean. Kvalade upp till div.2 och klarade det.

 

07/08

Vistelsen i div.2 blev kort. Man fightades med Hjärnarp om seriesegern och kunde tillslut vinna. Kvalade mot Åsa och vann och tog sig åter igen upp till div.1

 

08/09

Hamnade man på en femteplats efter att Jenny Lilliehöök gjort hälften av lagets mål.

 

 

 

Truppen 2009/10 (tidigare klubb/ar)

 

Tränare:

Thomas Önnevik

Peter Nilsson

Benny Mårtensson

David Persson

 

Målvakter:

Maria Filipanics Lilliehöök (Partille, Södradal osv)

Sofie Celander (egen produkt)

Zofie Nilsson (Landskrona)

 

Backar:

Josefin Persson (Södradal, Burlöv)

Andrea Kratz (Kävlinge, Södradal osv)

Sofie Sjöberg (egen produkt)

Jenny Gustavsson (Burlöv)

Fredrika Olsson (Landskrona)

 

Centrar:

Felicia Wäfors (egen produkt)

Jessica Jensen (Malmhaug, KFUM osv)

Nina Ollhage (egen produkt)

 

Forwards:

Sara Lilja (Södradal, Burlöv)

Rebecca Mårtensson (Palmstaden)

Jenny Lilliehöök (Partille, Södradal osv.)

Josefine Sjöstedt (egen produkt)

Ann-Louise Lindeberg(Malmö FBC)

Malin Malm Nilsson (Malmö FBC)

 

 

Profiler att ha koll på

Jessica Jensen

Jenny Lilliehöök

Rebecca Mårtensson

 

 

 

Fyskaka ställde några frågor till Jenny Lilliehöök

 

1. Hur har försäsongen sett ut?

Vår försäsong har sett bra ut. Vi gjorde vår första insats med klubba och boll i Båstad. Där vann vi gruppen och gjorde många bra matcher med mycket lagmoral. Vi förlorade tyvärr i kvartsfinalen efter en ganska blek insats. Vi har även gått segrande ur våra träningsmatcher. 4-1 mot Palmstaden. 9-2 mot Hjärnarp. 4-2 mot Surte och imorgon (10/9) har vi vår sista match inför säsongen mot Landskrona. Vi är i det stora hela nöjda med vår försäsong och känner oss redo för division 1 södra 09/10.

 


2. Vem vinner serien?

Olofström

 


3. Var hamnar ni i serien?

Serien kommer bli tuff denna säsongen med många nya lag, vilket är väldigt roligt. Men jag tror på vårt lag, våra oerhört kompetenta tränarstab och vår lagmoral så vi hamnar i topp 4.

 


4. Vem ska man se upp för i ert lag?

Vårt lag består av väldigt duktiga spelare och vi kompletterar varandra på ett bra sätt. Vi har två nya tjejer från Malmö FBC (div2) Malin Malm Nilsson och Ann-Louise Lindeberg som verkligen har visat att dom har i division 1 att göra trots deras unga ålder. Det ska bli roligt att följa deras utveckling under säsongen. En av våra stora tryggheter i laget är vår målvakt Maria Filipanics Lilliehöök som jag anser är en av division 1 bästa målvakter. Hon gjorde många matchavgörande insatser i målet förra året och den rollen är jag säker på att hon kommer ha denna säsongen också.

 

 

 

Fyskaka om Stanstad:

Som sig bör så är det alltid lite hatkärlek lagen emellan. Södradal och Stanstad slåss om samma spelare, publik och om att vara bäst i Skåne. Det hettar alltid till när lagen möts och fyskaka vet att det alltid är tufft att möta Stanstad. Lilliehöök är alltid ett orosmoment tillsammans med flera andra starka namn som Mårtensson, Jensen och Ollhage. Utöver det en stabil målvakt i Filipanics Lilliehöök så utgör dem ett ständigt hot. Med en ganska tunn trupp i åtanke så tippar fyskaka att Stanstad kommer att placera sig på en femteplats precis som förra året.

 

 

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Bira

Grisen - ett roligt intiativ :) Du får ett plus, hihi.

2009-09-09 @ 17:10:01
URL: http://filipanics.blogg.se/
Postat av: Mårten

Snyggt jobbat!

2009-09-09 @ 17:24:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0