Matchreferat

Det var ett antal bilar som rullade in betydligt tidigare än planerat på idrottsgatan i Ängelholm igår. Efter hot om att man absolut inte fick komma sent pga vägarbete så tog många det säkra före det osäkra och möttes av ett strålande väder.

Att många hade en pirrande känsla i magen inför premiären märktes tydligt. Glömda strumpor, blackouter och märkliga frågor var bara små incidenter under samlingen. Vi gick ut i det fina vädret och körde ”Puh-pinne” på Pyttebron och sedan var det full fokus.
 
Ett kännetecken från förra året var att vi i stort sett alla matcher släppte ett mål i dem första minuterarna. Så varför ändra på ett vinnande koncept? 00.24 tar Gunnarsson till vara på en bjudning från oss och stänker dit den lågt i bortre.


Engelholm backar hem och vi spelar i stort sett på deras planhalva. Detta för att sedan kontra och det gör dem bra. Det är farligt flera gånger om. 19.03 blir Maria Andersson utvisad och vi får spela powerplay. Det tar endast 24 sekunder innan bollen sitter i mål. Undertecknad assisterar Mika som hänger upp den lite lätt i krysset. 1-1.


I andra fortsätter spelet som i första. Engelholm backar hem för att få upp oss i banan för att sedan kunna kontra. Vilket dem lyckas bra med. Innan dess hinner undertecknad bli utvisad. Boxplay har inga problem med att hantera Engelholms powerplay. Efter halva perioden så lyckas Engelholm återigen med en kontring och Johanna Andersson hänger 2-1. Sanna hinner även bli utvisad i andra, men Engelholm har inte mycket att hämta mot vårt boxplay. Andra slutar 1-0 till Engelholm.


I tredje perioden ändrar Christian om för att höja tempot och coacha för vinst. Vilket ger resultat. 15.30 gör Fanny 2-2 genom assist av Lotta. Mindre än en minut senare gör Mika sitt andra mål för dagen assisterad av Sanna. I samma skede börjar sekretariatet att fiffla med tiden åtskilliga gånger. Tyvärr kan vi inte hålla vår ledning och när det är 7 sekunder kvar kan Caroline Böcker kvittera. I sudden försöker båda lagen att sno åt sig extrapoängen, men ingen lyckas. Matchen slutar alltså 3-3. Vilket i det stora hela är ett rättvist resultat. Vi för spelet och Engelholm har vassare avslut.


Plus

 

SödraDal

+++ Mika – Två baljor i premiären.

++ Rosen - Ständigt ett hot

+ Engan – Kommer in och gör det hon ska. Stabilt.

 

Engelholm

+++ Filippa Hultgren

++ Caroline Böcker

+ Emelie Ohlsson


Nästa helg möter vi IBF Göteborg hemma. Då kommer IBF till Lund med en 10-0 vinst i ryggen. Mötena mellan IBF och SödraDal är alltid tuffa och vi behöver all hjälp vi kan få av publiken. Så kom dit och stötta oss.


Vi ses där.


#19 Linda Assmundsson


Kommentarer
Postat av: #6

Ge tillbaka mitt poäng till Mika, jag behöver det =)

2009-09-21 @ 19:42:06
Postat av: 19

Rosen du glömde mina + till hemma och bortalag..

2009-09-22 @ 13:40:28
URL: http://assisten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0