Matchreferat

IK SödraDal – IBF Göteborg 0-4 (0-0, 0-1, 0-3)

Då var det äntligen dags för årets hemmamatchspremiär. För motståndet stod det tuffa laget IBF Göteborg, som har varit våra främsta konkurrenter under flera säsonger. Våra tidigare erfarenheter från föregående matcher mot dessa göteborgskor är att de alltid ställer upp till en rejäl kamp, både fysiskt och spelmässigt. Och denna match blev inget undantag.

Uppvärmningen började till tonerna av Magnus Ugglas ”Trubaduren”. Men allt eftersom musiken kom igång började också tempot att höjas och stämningen i truppen kändes bra. Alla var på tå och fokuserade, matchen kunde blåsas igång något senare än vad som var beräknat p.g.a. lite strul med hallbokningen.

Första perioden var jämn och båda lagen visade prov på giftigt anfallsspel. Dock kunde vi hålla tätt bakåt med Sandra (dagens målvakt) i spetsen. Första minuterna i första perioden har ju visat sig vara vår Akilleshäl, men idag slank det inte in några bollar i maskorna bakom Sandra. Även IBF:s målvakt fick visa varför hon fått förtroendet att vakta målet i dagens match genom några bra räddningar. Linda Assmundsson fick fram vår farligaste chans då hon (tyvärr) prickade stolpen när det endast återstod 50 sekunder på perioden.

Det gjordes inga förändringar i laguppställningen inför andra perioden och perioden började i ett rasande tempo. Lotta kom i ett friläge med målvakten bara 50 sekunder in i perioden, men skottet tog i målvaktens hjälm. Men det kändes som att vi skulle spräcka nollan ganska så snart. Första noteringen i matchprotokollet var IBF:s Josefin Karlsson, som fick en utvisning för obstruktion 7.48. Dock förvaltade vi inte detta alls bra. Det blev alldeles för stillastående och för lågt bolltempo, så vi lyckades inte att näta. Istället blev det IBF: Evelina Björkdahl (Maria Larsson) som stänkte in första målet, 17.29, efter att vi inte lyckades att rensa bort bollen framför Sandra.

Inför sista perioden gick vi ner på folk för att höja upp tempot, men istället fick IBF:s duo Larsson/Björkdahl in sitt andra mål för eftermiddagen, 5.38. Paniken började sprida sig lite i laget och vi fick ingen direkt ordning på spelet. Alla ville så mycket, men spelet låste sig. 16.44 tog vi en time out, där tränarna försökte peppa oss att hitta rätt igen och det bestämdes att vi skulle plocka ut Sandra och sätta in en extra spelare. Men det var inget lyckat drag, då vi tappade bollen på mittplan och IBF:s Åsa Wall kunde enkelt lägga in bollen i öppen kasse 18.35. Dessutom hinner IBF sätta 4-0 innan slutsignalen ljöd. Detta genom Hanna Ljungqvist (Jenny Dohsé), tid 19.13.