Lagpresentation; SödraDal



Sist men inte minst:


SödraDal

www.sodradal.se







Föreningshistorik
Föreningen SödraDal bildades 2003, då byalagen SSIBF (från Södra Sandby) och IBK Dalby slogs ihop. Föreningen har ca 500 licensierade medlemmar. Ungdomslagen spelar sina matcher i både Killebäckshallen i Sandby och Nyvångskolan i Dalby.

Vi har två herrlag, ett i div.2 och ett i div.4. Vi har även ett damlag i div. 3. Vårt hemmaställ är helsvart och när vi åker på bortamatch är vi helvita.


Damlagshistorik

01/02

Var året då Christian Berglund kom för att ställa saker till rätta i laget som då va SSIBF och spelade i div. 3. Placeringen är nog förträngd tror jag.



02/03

Kom tvåa i div. 3 men tack vare att Engelholm av någon anledning inte fick flytta upp ett lag fick vi chansen att spela i 2an.



03/04

Med endast en förlust (första matchen mot Röke) lekte sig SödraDal (som föreningen nu hette) sig igenom tvåan. Fick möta CL98IC i kvalet där SD gick vidare om jag inte missminner mig med 7-6 och 6-6 resultat.



04/05

Första året i ettan där vi slutade på en 5e plats.



05/06

Detta året vann SD inte med flest poäng utan med 1 mål snuvade man IBF Göteborg på guldet. Jenny Lilliehöök (numera Stanstad) vann poängligan med 40 poäng (34+6). Tyvärr räckte det inte riktigt till i kvalet och man fick lämna elitplatsen till Kumla istället.



06/07

Trots spelarraset så lyckades vi komma tvåa just efter IBF Göteborg. Ännu en gång vann en SD:are poängligan och denna gången va det Theres Persson (numera Pixbo) som hade gjort 42 poäng (33+9). Ett DM-guld lyckades vi få med oss.



07/08

SERIESEGER! DM-guld. Ett bra år att vara SödraDalare! Bästa poängplockare i SD va även detta året vår Tellan som gjorde 32 poäng (22+10). Tyvärr klarade vi inte elitkvalet och fick se oss besegrade över Västerås som vinner med 2-1 efter att vi spelat 4-4 borta.



08/09

Denna säsongen blev det trippelsilver, då vi först förlorade finalen i Björnslaget mot Pixbo på straffar. Sen kom tvåa i serien återigen efter IBF Göteborg och sen fick se oss besegrade av Engelholm i DM-finalen. Bästa poängplockare i SD i serien va Emma Rosén på 26 poäng (20+6).





Truppen 2009/10 (tidigare klubb/ar)

Tränare:
Christian Berglund
Johan Malmbjer
Peter Heingard
Johan Narling

Målvakter:
Sandra Heingard (Hässleholm)
Erika Lundh (egen produkt)

Backar:
Sanna Finnbäck (egen produkt)
Lotta Mansfield (egen produkt, Älvstranden, Lund/Burlöv)
Johanna Cragnell (egen produkt, Lugi, Lund/Burlöv osv)
Jonna Wivel (Hässleholm)
Hanna Engkvist (Hässleholm)
Mika Persson (IBF Göteborg, Vasastan osv)
Elin Dahlin (Täby)
Erika Vesterberg (Röke)

Centrar:
Karin Sturesson (Hässleholm)
Caroline Lilja (Lund/Burlöv, Burlöv)
Hanna Lindström (Malmö FBC)
Jenny Friberg (egen produkt)

Forwards:
Cecilia Palven (KFUM Malmö, Malmhaug osv)
Fanny Persson (Malmö FBC)
Linda Carlberg (CL98, Vetlanda osv)
Emma Rosén (egen produkt)
Anette Hansson (Olofström, Carlshamn osv)
Charlotte Sagen (Mullsjö osv)
Linda Assmundsson (IBF Göteborg, Älvstranden osv)
Ida Sundberg (egen produkt)



Profiler att ha koll på
Fanny Persson
Emma Rosén
Johanna Cragnell




Fyskaka ställde några frågor till lagkapten Lotta Mansfield


1. Hur har försäsongen sett ut för er?

Vi bestämde innan säsongen för att kunna klara ta det extra steget som behövs för avancera i seriesystemet så skulle vi träna mer och ha fler träningsmatcher än tidigare år. Vi har tränat försäsongträning sen vecka 24 utan uppehåll. I träningsmatcherna har vi spelat både bra och mindre bra. Med 7 nyförvärv så tar det ett par matcher innan alla är samspelta.


2. Vem vinner serien?

Jag tror precis som fyskaka att det nog blir tredje gången gillt för Olofström. Sen beroende på hur Engelholm har fått in de unga tjejerna så kan de också absolut va aspiranter till förstaplatsen.

3. Var hamnar ni?

Jag tror att vi kommer vara med och slåss om en topplacering.


4. Vem ska man se upp för i ert lag?

Jag kan inte välja då vi har tre stycken mycket duktiga forwards som sticker ut men som är väldigt olika. Vi har Linda Assmundsson som har spelat länge och är rutinerad och kan avgöra vilken match som när hon är på det humöret. Emma Rosén är en annan forward med ett ruskigt skott och en bländande teknik. Sen har vi vårt senaste tillskott Fanny Persson som kan gå hur långt som helst i innebandyvärlden, en av Skånes största talanger.



Fyskaka om SödraDal:
Vi tror på oss själva och tror att vi kommer kunna göra något bra iår. Vi är ett härligt gäng som har roligt tillsammans. Samtidigt är det många spelare som kommer underifrån som ska svetsas samman med gamlingarna. Vi har den största truppen SD haft på många år och det ska man också få att fungera. Imorgon är det seriestart och SD börjar med ett skånederby. Det är nu det roliga sätter igång!




Kommentarer
Postat av: Stirr

Heja oss :) Till nästa match så ser jag gärna att ni har livesändning från matchen här på bloggen :)

2009-09-19 @ 03:59:19
URL: http://hannancstate.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0