Lagpresentation; FBC Göteborg



Nästa lag i serien är en utav numera endast två göteborgslag. Dem huserar ute på Hisingen och i Partille. Det är en nybildad förening och det är deras andra år i div.1 södra.



FBC Göteborg

www.challengers.se

 

 

Föreningshistorik

Challengers bildades 2007 av en sammanslagning mellan de två klubbarna IBF Älvstranden och Partille Innebandy. I syfte att få upp Göteborgs innebandy i finrummet. Båda dessa klubbar var tongivande division 1 föreningar men har numera överlåtit sin A-lagsverksamhet till Challengers. Avsikten är att enbart bedriva elitsatsning i Challengers. De båda grundande klubbarna, Älvstranden och Partille, finns kvar som föreningar men numera utan en Elitsatsning.

 

För att behålla publiken ute på Hisingen och Partille valde man att spela sina hemmamatcher både på Lundbystrand och i Partillebohallen. Hemmastället är vit/blå, svart, vit och bortastället är brandgul, svart, vit.

 

 

Damlagshistorik

Eftersom Challengers är en ny konstellation så är detta bara 2a andra året som de befinner sig i div.1 södra. Förra året hamnade de på en 6e plats med Mathilda Johansson som deras bäste poängplockare.

 

 

 

Säsongen 05/06 var det år då de båda lagen befann sig i div.1 södra.

Partille blev 4a i serien. Maria Hagelqvist bäste poängplockare på en delad 10e plats

Älvstranden blev 5a i serien. Sandra Svensson (numera IBF Göteborg) hamnade på 19e plats i poängligan.

 

 

 

Säsongen 06/07

 

Partille fick efter lottning bland ”göteborgs”klubbarna finna sig i att spela i div.1 västra. Där hamnade dem på en 8e plats och blev nerflyttade till div.2. Där Kais Mora fullkomligt krossade och vann serien med 14 poängs skillnad till tvåan. Camilla Molander (numera Pixbo) blev bäste poängplockare och hamnade på en delad 14e plats.

 

Älvstranden var kvar i div.1 södra och hamnade på en 7e plats och var väldigt nära att åka ur ettan. Återigen var Sandra Svensson bäste poängplockare.

 

 

 

Säsongen 07/08

 

Spelade Partille i div.2 och fightades länge om segern tillsammans med Pixbo som Pixbo tillslut vann. Årets div.2 blev en ”snackis” då Pixbo plockade ner spelare från elitlaget. Partille fick kvala mot Tygriket och vann hemma med 10-4 och 3-3 borta. Vilket hade lett till att dem hade spelat i div.1 södra säsongen därpå. Nu slogs föreningarna ihop och blev en istället. Partille har numera inget damlag.

 

Älvstranden blev återigen 7a och var återigen på väg att trilla ur.  Sandra Svensson blev för tredje året i rad lagets bäste poängplockare.

 

 

 

Truppen 2009/10 (tidigare klubb/ar, i ordning)


Tränare:

Klas Persson

Stefan Henriksén

Claes Jidevik

Roger Carlsson

Åsa Norlin

Marie Lönn

Matias Ghansah

 

Målvakter:

Cecilia Gullme (Älvstranden osv)

Jessica Axelsson (Partille, Wårgårda osv)

 

Backar:

Sanna Pollak (Pixbo, Partille, Älvstranden osv)

Sarah Bronsman (Älvstranden, Bräckan)

Ulrika Larsson (Älvstranden, Lidköping)

Sanna Astne (Älvstranden)

Annelie Sandblom (Älvstranden, Backadalen, Lindome)

Anna Gustafsson (Marstrand, Kungälv)

Mirja Lenes (Partille, Surte osv)

Linn Lyster (Älvstranden)

Ulrika Fredborg (Partille)

 

Centrar:

Mathilda Johansson (Lerum, Partille osv)

Pernilla Andreasson (Partille, Wårgårda, Älvstraden osv)

Julia Rudh (Pixbo, Mölnlycke)

Tina Andreasson (Partille, Wårgårda)

 

Forwards:

Sandra Claesson (Partille, Lockerud, 7-härad osv)

Nicole Karlsson (Älvstranden, Odelberg/Ingarö osv)

Karin Eriksson (Pixbo, Mölnlycke)

Sani Klinga (Partille)

Anna Ragnerius (Partille)

Lotta Andreasson (Partille, Wårgårda)

Elisabeth Göras (Halmstad, Warberg, Engelholm osv)

 

 

Profiler att ha koll på

Sani Klinga

Mathilda Johansson

Sanna Pollak

 

 

 

Fyskaka ställde några frågor till Pernilla Andreasson

 

1. Hur har försäsongen sett ut?

 

Försäsongen har sett bra ut det jag har sett. Mycket folk på träningarna och de har slitat på riktigt bra! Det har varit två pass i det omtalade Skatås med löpning och styrka och ett pass i veckan med Judo. Lördagar har det legat individuell löpträning. Nu har de gått in i hall 3 gånger i veckan och kör på för fullt. I Båstad gick vi till kvartsfinal och åkte ut mot Falun. Vi har även mött Pixbos elitlag och förlorade med 10-2. Vann mot Slevik med 11-1 och till helgen kommer vi vara med i vår egen turnering XDIN cup och möta Pixbo, Marstrand och IBK Göteborg.

 


2. Vem vinner serien?

 

Sjukt svårt att tippa seriesegrare då jag inte har så stor koll. Jag vill och borde säga Challs för att jag hatar förluster, Men jag säger Olofström. De har legat där uppe nu ett par år och jag tror det kan bli ordentlig fart på de denna säsongen.

 


3. Var hamnar ni i serien?

 

Jag tror på mitt lag och de ser starka ut. Jag säger en topp 4a.



4. Vem ska man se upp för i ert lag?

 

Jag tror att Julia Rudh och Sanna Pollak kommer lyfta Challs ett steg högre i år med deras erfarenhet ifrån eliten. Sen ska man aldrig räkna bort poänggörarna Sani Klinga och Mathilda Johansson.

 

 

 

Fyskaka om FBC Göteborg:

 

Förra året var första året för den nya konstellationen av Partille och Älvstranden-spelare. Vi fick möta ett spelande lag som smäller på och har flera bra spelare på varje position. Fyskaka varnar för Sani Klinga. En skicklig sniper som hänger dit den när man minst anar det. Även Mathilda Johansson som utgör navet i Challengers. Stor och stark i försvaret. Spelskicklig målgörare framåt. Till denna säsong så har laget hunnit spela ihop sig ett år och vi tror att vi kommer få ännu tuffare motstånd från Challengers denna säsong. Trots det så placerar vi Challengers på en 6e plats. Detta för att det har tillkommit många bra lag till serien denna säsongen.

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Pernilla

Gris jag är imponerad av ditt engagemang! =) Hett. Tydligen har ni i Skåne väldigt mkt att göra :P

2009-09-10 @ 14:42:04
Postat av: Kapten i Challs!

Gud va rolig blogg! Jättekul läsning, mycket uppskattat!

2009-09-10 @ 16:13:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0