Inför-säsongen-krönikan


Den har varit efterfrågad, folk har tjatat, men den som väntar på något gott. Här kommer iallafall inför-säsongen-krönikan (om man nu kan kalla det för det).


Som förra inlägget berättade för er så är det endast en månad kvar till seriestart. Vi i Södradal kickade igång vår försäsong i mitten av juni och har alltså hållit på i 2 månader isch för att förbereda oss på en ny säsong i div.1 södra. En säsong som på många sätt och vis ser annorlunda ut än tidigare. En säsong som för övrigt börjar betydligt tidigare än innan. För vår egen del så fick vi en nygammal tränare tillbaka, en hel del nya spelare har kommit till och två försvann. En (Hanna) försvann till staterna och en katt som jag inte vill prata om.

Som alltid så är det nya lag som har tillkommit då tre stycken de senaste åren trillar ur. De som inte fick vara med och leka med oss längre från förra säsongen är: Ingelstad/Växjö, Färjestaden och Ljungby.

Nya i gamet är Engelholm (trillade ner från elit), Warberg (upp från div.2), KFUM (upp från div.2) och Jönköping (upp från div.2). Engelholm, Warberg och KFUM är en trio som tidigare har huserat i div.1 södra. Ny för i år är även Husqvarna som bytt div.1-serie och tidigare spelat i div.1 västra. Om jag inte missminner mig så har även Husqvarna varit i ”vår” serie back in the days.

Det kommer med andra ord bli tufft. Div.1 södra ser i år alltså ut såhär (fjolårets placering):

IBF Göteborg (1:a div.1 södra)
Södradal (2:a div.1 södra)
Husqvarna (2:a div.1 västra)
Engelholm (13:e plats Elit)
Olofström (3:a div.1 södra)
Stanstad (5:a div.1 södra)
FBC Göteborg (6:a div.1 södra)
KFUM (1:a div.2 Skåne)
Warberg (1:a div.2 Halland)
Jönköping (1:a div.2 Småland)

*

Som sagt, vi i Södradal startade säsongen i mitten av juni med lite korvgrillning, samkväm och försäsongens första fyspass i Sandby. Efter det så har vi kört våra fyspass ute i S:t Hans backar i Lund på måndagar och onsdagar med Johan N som vårt hatobjekt. Söndagarna har sedan bestått utav hälften gym och hälften innebandyträning.

            

Så såg vår vardag ut fram till två veckor innan Båstad. För att få lite matchträning innan Båstad så åkte vi upp Tyringe och mötte Röke i en träningsmatch. Där landade slutresultatet till slut på 11-0 till oss.


Sen var det som sig bör dags för den årliga turneringen: Båstad Outdoor Open. Fyra grupper på damsidan a fyra lag i varje var dem som skulle slåss om segern. Vi hamnade i grupp 4. Som såg ut såhär:

FBC Göteborg (div.1 södra)
Södradal (div.1 södra)
Helsingborg (div.2 Skåne)
Förslöv (div.3 Norra Skåne)

Fredag:
Södradal – Helsingborg 16.00 CC

Lördag:
FBC Göteborg – Södradal 12.00 B1
Förslöv – Södradal 19.45 CC

       

Upp till soliga Båstad for vi alltså. Glada i hågen över det fina vädret, så glada att vi glömde att det var innebandy vi skulle spela och åkte på förlust i första gruppspelsmatchen mot Helsingborg med 2-1. Inte den bästa starten inför morgondagen. Men det var bara till att försöka glömma det.

Lördagen visade bjuda på lika fint väder och lite bättre innebandy från vår sida. Göteborg fick se sig besegrade med 1-2. Sista matchen skulle bli en strulig match rent statistiskt sett. Vi var tvungna till att vinna givetvis. Men var tvungna till att förlita oss på den andra matchen i gruppen. Vi vann med 9-0 och den andra matchen slutade som vi ville. Göteborg vann gruppen på målskillnad och vi kom tvåa. Vilket innebar att vi fick Stanstad i morgondagens kvartsfinal.

Vi vaknade återigen till fint väder och vi vann morgonens kvartsfinal med 3-1. I semifinalen mot Pixbo blev det dock respass hem efter att ha spelat både utomhus och inomhus.

*

Väl tillbaka i vardagen så har vi nu gått på med ”vanliga” träningstider. Vi har dock fortfarande ett pass ute. Men snart går vi in för fullt i hall.Hur ser det nu ut fram till seriestart? Jo, såhär ligger det till. På måndag möter vi våra antagonister KFUM Malmö i Lunds Idrottshall. Första helgen i september åker vi på träningsläger till Göteborg och kommer bl a möta Pixbo. Mer om detta kommer senare.

*

Att tippa serien kommer att bli en tuff uppgift. Därför heller inget jag kommer att ge mig in på. Det kommer bli ett tufft år och varje poäng kommer att vara viktig. Jag tror på oss och den styrka vi har som lag. Vi har spelat tillsammans i några år nu och har en stabil grund att stå på. Med den grunden och nya fläktar som kommer in så tror jag att det kan bli en bra säsong. Jag ser fram emot en ny säsong och hoppas att många kommer att följa och stötta oss på vår väg under säsongens lopp..


#19

Kommentarer
Postat av: Jenny Island Nilsson

Räkna med mig på största delen av bortamatcherna ;) Hemma- matcherna med för den delen! :)

2009-08-20 @ 16:56:09
Postat av: #1

Härligt att höra Jenny! :)

2009-08-20 @ 18:11:43
Postat av: #21

oo nu vill jag att serien ska sätta igång!

2009-08-20 @ 21:37:28
Postat av: Åsa

Kunde inlägget inte varit lite längre?

2009-08-20 @ 22:24:41
Postat av: Stirr

Åååå.. jag vill me vara med!! Ja ja, jag gör karriär i tennis istället!! Vi ses till jul!

2009-08-21 @ 23:04:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0